Spring naar inhoud

iSerie 2.0

spaar ze allemaal

Innovatie en creatie, dáár draait het om bij iWink én in de rest van onze omgeving. Dagelijks worden wij verrast door bijzondere persoonlijke acties en verrassende gebeurtenissen. De iSerie is een kleine attentie om dit speciale moment te vieren.

10 jaar geleden bedachten we dat leuk is om iets speciaals te geven in plaats van een bloemetje of een wijntje bij een bijzondere gebeurtenis. We vroegen daarom kunstenaar Menno Schreuder 12 unieke illustraties (de iSerie 1.0) te maken voor 12 verschillende gelegenheden. We hebben er veel weggegeven en de ontvangers waren altijd blij verrast. Maar na 10 jaar vonden we het tijd voor iets nieuws. En dat is er gekomen: iSerie 2.0. We hebben dit keer niet 1 kunstenaar gevraagd een mooie illustratie te maken, maar 8 verschillende. En voor elk van de gelegenheden schreef Stefan Nieuwenhuis een bijpassend gedicht. 

Bekijk hieronder de verschillende iSeries. De fantastische gedichten van Stefan op de achterzijde van de illustraties beschrijven het best waarom we deze iSerie specifiek geven, maar deze laten we hier niet zien. Daarvoor zul je toch echt zelf een iSerie moeten zien te bemachtigen. 

'dankjewel te zeggen'

Ontworpen door Joren Joshua uit the 'Wild West' of the Netherlands where he serves his pertly and playful illustrations for the cool. 

 

'wij snappen dat'

Ontworpen door Mark Nannen. Mark is digital designer en heeft meer dan 6 jaar bij iWink gewerkt. Hij heeft ook de muurschildering op ons kantoor in Groningen gemaakt. 

'gaan is ook iets achterlaten'

Ontworpen door de Groningse kunstenaar (modern painter / sculptor / cross media artist)  Oscar Venema. Oscar is tevens de maker van "The Beast", het kunstwerk wat in ons kantoor in Groningen staat. 

'bemin het nieuwe verschiet'

Ontworpen door  de Groningse grafisch vormgever en illustrator in  Menno Schreuder. Menno was ook de maker van de complete iSerie 1.0.

'geluk in het kleine'

Ontworpen door Jeen Berting. Jeen is een visual designer uit Amsterdam Arnhem en is tevens ontwerper van ons iWink-logo. 

'nemen een moment'

Een illustratie van Tim Berners Lee. De 'bedenker van het internet'. Deze illustratie hangt ook meer dan levensgroot in ons kantoor in Groningen. 
Ontworpen door Mitch Boyer. Mitch is een Photo Retoucher and Fine Art Printer uit New York. 

'je hebt iets magnifieks'

Ontworpen door Decootje (Claudia Vaandrager). Niet in 1 holkje te plaatsen. Werkt in het illustratieve-, kunst-, schilder- en decoratievak. Heeft ons kantoor in Groningen op diverse plekken heel veel mooier gemaakt met vloer- en wandillustraties. 

'wat je achterlaat'

Ontworpen door de Nederlandse illustrator Michiel Baumgarten. Michiel maakt (o.a. voor iWink) ook explanimations (duur woord voor uitlegvideo's).

Stefan Nieuwenhuis

Stefan is striprecensent, journalist, voormalig stadsdichter van Groningen en maker van de gedichten die op de achterzijde van elke iSerie staan gedrukt en prachtig omschrijven waarom we de iSerie geven. 

Stefan houdt niet zo van op de foto staan, dus daarom hebben we hieronder een van zijn gedichten die hij ooit voor iWink heeft geschreven afgebeeld. Dit gedicht hebben we cadeau gegeven aan Gasunie ter ere van hun 50-jarig bestaan.