Spring naar inhoud

Nijestee

Case

Nijestee is de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. Zij bieden via ca. 13.500 huurwoningen ruimte aan zo'n 30.000 huurders.

Sectoren Woningcorporaties Producten Website Diensten

Consultancy, design & development

De opdracht

De website van Nijestee heeft vooral een communicatieve functie naar bestaande huurders. Daarin is overzicht en structuur belangrijk, zodat huurders snel die taken kunnen vervullen waarvoor ze op de website komen. Nijestee is servicegericht en wil die ervaring ook online doorzetten. De opdracht aan iWink was dan ook duidelijk: Creëer een overzichtelijke website, herkenbaar Nijestee, waar onze doelgroep snel en eenvoudig de juiste informatie kan vinden.

De grootste woningcorporatie van stad Groningen

13.500

Woningen

30.000

Huurders

27

wijken

Toptaken

De functie van de website is bij Nijestee zeer divers. Een groot deel van de bezoekers komt voor een specifieke set aan informatie, of heeft een heel specifiek doel. Daarnaast heeft Nijestee een belangrijke verantwoordende en informerende functie. Het is voor woningcorporaties van belang om transparant te zijn in de besteding van budgetten en de koers die het als organisatie inzet. Om beide vormen van verkeer efficiënt te kunnen bedienen is er gekozen voor een toptaken-benadering. Op basis van statistieken is gekeken naar de veelgestelde vragen en naar de veelvoorkomende doelen van de bezoekers. Deze zijn weergegeven in toptaken-lijsten, zodat voor hen in één oogopslag duidelijk is waar ze terecht kunnen. 

Nijestee op de kaart

Veel content van Nijestee is te herleiden tot een specifieke wijk of locatie. Denk aan een woning, een nieuwsbericht wat te maken heeft met een wijk of een buurtproject.

Omdat een groot deel van de bezoekers visueel georiënteerd is, wordt deze informatie op een kaart getoond. Dit gebeurt op de homepage en op de overzichtpagina van wijken waar Nijestee actief is.

Koppeling met WoningNet en RealWorks

De inschrijving en het toewijzen van sociale huurwoningen is uitbesteed bij WoningNet. Als iemand dus geïnteresseerd is in een (sociale huur) woning van Nijestee, dan kan deze zich inschrijven bij WoningNet en uiteindelijk een woning huren. Het aanbod van die woningen worden echter wel getoond op de website van Nijestee. Hiervoor maakte iWink een koppeling met WoningNet. 

Voor de verkoopactiviteiten werkt Nijestee samen met een tweetal makelaars. Het aanbod wordt door deze makelaars ingevoerd in RealWorks zodat het getoond wordt op onder andere Funda.nl. Om dit aanbod ook te tonen op de eigen website van Nijestee is er een koppeling met RealWorks gemaakt. Daar is een extra proces aan toegevoegd, omdat niet alle objecten van de makelaars automatisch op de website van Nijestee getoond moeten worden. Daarnaast heeft Nijestee hiermee zelf de controle over welke woningen wel en niet getoond moeten worden op de website.

Handmatige invoer van objecten

Naast de geautomatiseerde koppelingen heeft Nijestee ook de mogelijkheid om het aanbod te verrijken door middel van handmatige invoer. Dit aanbod bestaat onder andere uit garageboxen en bedrijfsruimtes.

OOK GEÏNTRESSEERD IN EEN WEBSITE VOOR JE WONINGCORPORATIE?

Neem contact op met Niels

Niels ten Have

Internetconsultant Woningcorporaties & Infrastructuur

050 210 1200 niels@iwink.nl

Cases

Meer projecten

Meer cases