Spring naar inhoud

15 jaar iWink: een terugblik

Nieuws

Leestijd
3 min lezen
Datum

Op twee november van dit jaar vierden we onze 15e verjaardag! We hebben de ontwikkelingen in werkplekken, producten en de huisstijl van iWink samengevat en op een rijtje gezet.

15 jaar kantoren in Groningen

2002: De bieslookstraat
Elk kantoor van iWink heeft in de stad Groningen gestaan, dus ook ons eerste kantoor. Van 2002 tot 2007 was iWink gevestigd aan de Bieslookstraat. De eerste opdrachten van Meeùs en Daarom Groningen mochten daar gevierd worden. 

2006: De Mediacentrale
Het aantal opdrachten groeide snel en daarmee ook ons team. Met maar liefst drie verdiepingen bood ons kantoor in de mediacentrale plek voor zo'n 30 werkplekken. Een flinke stap voorwaarts. Hier vindt de naam Kirra zijn oorsprong.

2011: Maupertuus
In 2011 betrokken we Maupertuus, of voor sommigen bekend als Vos Interieur. Voor het eerst in een open kantoor en met meer ruimte. Hier hebben we twee ruimten gehad; eerst ingezet voor team Kirra en later als lunch- en speelruimte. 

2017: Het Scheepvaartshuis
Na 15 jaar iWink zitten we op het moment van schrijven in het Scheepvaartshuis. Een prachtig open kantoor met uitstekende bereikbaarheid per auto, fiets, openbaar vervoer en zelfs water. 

15 jaar content management

Content in Control
Zoals veel startende bedrijven startten we met ontzettend veel opdrachten. Met een grote variatie aan werk als gevolg. Meer structuur kwam met Content in Control (of CiC) - een van de eerste softwarepakketten die we bouwden. Dit content management systeem zorgde ervoor dat beheerders zelf hun website konden aanpassen. Logischerwijs ziet het er nu gedateerd uit, maar voor die tijd was dit cutting edge

iWink Webbeheer
Hiernaast de (eerste) opvolgende versie van CiC, Webbeheer genaamd. Webbeheer is jarenlang het hoofdproduct geweest van iWink en door de jaren heen ontwikkeld. Dit zal uiteindelijk de basis vormen voor Kirra; het huidige CMS van iWink.

Kirra

Na jaren ontwikkelen wordt Webbeheer omgedoopt naar Kirra. Een nieuw uiterlijk en steeds meer functionaliteit. Kirra wordt de basis voor al onze producten; websites, intranetten, jaarverslagenonline brochures & magazines, narrowcasting, nieuwsbrieven, etc.

Handig, zo blijkt, want als al je inhoud op dezelfde plek staat toon je bijvoorbeeld eenvoudig je nieuws op de website, je intranet, je narrowcasting en in je nieuwsbrief. 

15 jaar huisstijl

Ook ons logo en de pay-off is door de jaren heen is met ons meegegroeid. Het eerste logo is gemaakt door een developer het tweede logo is ontworpen door een externe ontwerper. De derde versie hebben wel zelf ontwikkeld maar dit keer hebben we het netjes overgelaten aan onze designers. De pay-off is ontwikkeld in samenwerking met een externe partij waarmee we opnieuw hebben gekeken naar onze plaats in de markt.

Benieuwd waarom onze pay-off nu "smart digital communication" is? Vraag het één van onze smartasses ;-)