Spring naar inhoud

De eerste 3 maanden bij iWink

Nieuws

Leestijd
4 min lezen
Datum

Bij iWink staan we niet stil. Sterker nog, we zijn hard aan het groeien. Dat betekent dat we regelmatig nieuwe collega's hebben (en we regelmatig nieuwe collega's zoeken!). Benieuwd hoe het nieuwe medewerkers bevalt bij iWink? Maak dan kennis met Wouter van der Veen, onze nieuwe internet consultant. Hij werkt inmiddels 3 maanden bij ons en vertelt in dit interview hoe hem dat tot nu toe bevallen is.

Auteur
Wouter van der Veen
Functie
Projectmanager

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben geboren in Eelde-Paterswolde en voor mijn studie verhuisd naar een studentenkamer in Groningen. Ik heb Communicatiesystemen Multimedia & Vormgeving aan de Hanzehogeschool gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Suriname gewerkt op de marketingafdeling van een van de grootste importeurs van levensmiddelen in Suriname. Erg leerzame en unieke ervaring, niet alleen vanwege het werk maar ook vooral door de dingen die je daarbuiten mee hebt gemaakt.

Ik heb altijd interesse gehad in media en ICT waar communicatie in welke vorm dan ook een belangrijke rol speelt. In de afgelopen jaren heb ik leuke stappen gezet in mijn loopbaan. Ik ben begonnen als Consultant Standbouw waar je als specialist de klant adviseert en begeleidt in het realiseren van een beursstand op een of meerdere nationale en internationale vakbeurzen. Daarna heb ik 3,5 jaar gewerkt bij Peperzaken als projectmanager mobiele applicaties, waar we maatwerk Android en iOS apps ontwikkelden. Vanaf januari dit jaar werk ik als Internet Consultant bij iWink.

Waarom iWink?

iWink kende ik al vanaf mijn Peperzaken-jaren en heeft mij altijd geïnteresseerd. iWink stond al jaren goed bekend als professionele partner voor online en nog steeds. Ik wist voordat ik bij iWink kwam werken wat ik wilde, namelijk een leuke baan waar ik als specialist de schakel tussen klant en projectteam mag zijn. Bij voorkeur bij een middelgrote organisatie met een ‘gezonde bedrijfscultuur’. Een cultuur waar flexibiliteit, vertrouwen, kennis, hard werken en gezelligheid sleutelwoorden zijn.

iWink had op het moment dat ik contact met Jurriaan zocht geen open vacature als Internetconsultant. Jurriaan wilde desondanks graag met mij een ‘bakje koffie’ doen. Lekker ongeforceerd kennismaken en het gaf mij gelijk de mogelijkheid het bedrijf beter te leren kennen. Na een klein uurtje wist ik het zeker, iWink it is. Een paar maanden later werd ik gebeld of ik op gesprek wilde komen!

Hoe zijn de eerste 3 maanden bevallen?

Het voelde meteen heel vertrouwd. Je moet natuurlijk aan het begin altijd even wennen aan de nieuwe organisatie, collega’s, werkplek en systemen, maar hier ging het sneller dan ik gewend ben. De inwerkperiode pakken ze erg gestructureerd aan. Van inwerktrainingen, gesprekken met collega’s tot en met meegaan naar afspraken met collega's. In een sneltreinvaart wisten ze me up-to-speed te brengen.  

Wat valt er tegen?

Tot nu toe voldoet alles aan mijn verwachtingen en heb ik geen punten die ik anders had gezien. Koffie en lunch zijn top, leuke collega’s en klanten en een goede werkplek en faciliteiten.

Welke projecten heb je tot nu toe gedaan?

De afgelopen weken ben ik vooral bezig geweest met kennismaken. Daarnaast heb ik enkele kleine spoedprojecten vanaf start opgepakt en meegewerkt aan enkele grotere projecten. Voorbeelden van projecten zijn PRA Health SciencesHeuvelman-IbisRofinChemport en hetbestevoornederland.nl.

Waar liggen jouw ambities?

Mijn ambitie is allereerst om een goede vader te worden. In mijn werk wil ik een expert worden op het gebied van online; denkend aan websites - intranetten - mailings - SEO - Omnichannel marketing, maar ook andere ontwikkelingen zoals Internet of Things t/m Zelfrijdende auto’s blijven mij boeien. Met de kennis van systemen en nieuwe ontwikkelingen wil ik graag bijdragen aan het succes van onze klanten. En daarmee ook aan het succes en groei van iWink.

Fifa of pingpong?

Fifa gaat mij iets beter af dan tafeltennissen. Het pingpong niveau is hier hoog. Met al die nare effectballen kan ik helemaal niks.