Spring naar inhoud

Waarom senior programmeur Anne voor iWink heeft gekozen

Nieuws

Leestijd
3 min lezen
Datum
Auteur
Anne Zijlstra
Functie
Kirra Development

Wie is Anne Zijlstra?

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in computers. Toen mijn vader voor zijn werk een computer kreeg, was ik daar in de avonduren meer achter te vinden dan hijzelf. Ik leerde de eerste DOS-commando's van hem, maar al snel wist ik meer van de computer af dan mijn vader. 

Momenteel ben ik nog steeds veel met computers bezig. Bij iWink houd ik me vooral bezig met het ontwikkelen van de back-end van de verschillende projecten. In mijn vrije tijd kijk ik veel films en series op Netflix, speel ik af en toe een arcadespel en ben ik regelmatig aan de muur in de klimhal te vinden. 

Waarom ben je bij iWink komen werken?

1. Flexibiliteit

Ik had al veel verhalen gehoord over iWink, omdat een aantal vrienden hier werken. Wat me vooral aanspreekt is dat er bij iWink geen klassieke bedrijfsvoering is. Er zijn geen strikte regels in de vorm van: "je moet dan en dan op kantoor zijn", "je dient in een nette blouse op kantoor te komen", "je moet akkoord gaan met het handboek", etc. Bij iWink zijn er geen regels om de regels, er zijn alleen 'common sense' regels. Dat spreekt me erg aan. 

2. Er wordt goed voor je gezorgd

Ik heb bij een werkgever weleens commentaar gekregen wanneer we op vrijdagavond een biertje dronken uit de bedrijfskoelkast. Bij iWink zijn dit soort zaken goed geregeld. Tussen de middag een puike maaltijd, een opleidingsbudget dat je zelf mag besteden en reiskostenvergoeding (of je nou op je step komt of met de auto).

3. Een echt internetbedrijf

Bij mijn vorige werkgever werkten er twee ontwikkelaars die een ondersteunende rol vervulden. Bij iWink zitten 40 'nerds' bij elkaar die allemaal de missie hebben om dingen beter te maken voor iedereen. Doordat een van de eigenaren zelf ook programmeert wordt de focus beter verdeeld over de verschillende aspecten die van belang zijn wanneer het over automatiseren gaat.

4. Informele werksfeer

Ik vind het belangrijk dat er goed wordt gekeken hoe het intern gaat, of iedereen wel lekker in zijn vel zit etc. Mensen op sleutelposities moeten het hiervoor niet te druk hebben en de sfeer op de werkvloer negeren. Tijdens het solliciteren voelde de sfeer bij iWink meteen heel goed. Aangezien je de meeste tijd van je week aan het werk bent kan de sfeer maar beter goed zijn.

Bij iWink zitten 40 'nerds' bij elkaar die allemaal de missie hebben om dingen beter te maken voor iedereen