Hoe bouw je een top notch corporate website?

Wil jij weten welke websites de beste zijn van dit moment en vooral hoe jij ook zo'n uitmuntende website bouwt? 

In dit artikel worden de meest effectieve corporate websites gepresenteerd. Verder lees je waarom juist deze websites innovatief zijn en geven we je praktische tips om ook aan de slag te gaan. 

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle websites, de websites zijn die regelmatig een vernieuwing of redesign ondergaan. Blijven vernieuwen en innoveren op het web is dus zeker van belang. 

Maar is mijn website dan nooit af? 

De wensen van je doelgroep veranderen constant. De doelgroep wil op je website bij de hand genomen worden, zich aangesproken blijven voelen en bovenal snel vinden waar ze naar op zoek zijn. Hoe bouw ik zo'n top notch corporate website? 

Zorg voor balans

Bij transportgigant Maersk zien we een goede balans tussen haar dienstverlening en de sfeer van het marketingverhaal. Een voorbeeld hiervan is dat er aandacht wordt besteed aan de beleving. Dit zie je terug in de sfeerfoto bij binnenkomst. Daarnaast vind je op de website ook feiten en cijfers in: Het jaar in een review met daarin de CEO aan het woord. Dit onderdeel is juist gericht op de dienstverlening van Maersk. Ook Siemens past deze strategie toe.

Iedereen aanspreken met dezelfde pagina lijkt moeilijk. Toch kan het! Hoe? Met het "Sex and the city"-model waarover we eerder schreven.

De beleving in de sfeerfoto
De beleving in de sfeerfoto
Do you want to know more? Ask a question
Do you want to know more? Ask a question

Vervang het advies van een vriend?

ENI heeft een dynamische zoekmachine waaraan je vragen kunt stellen. Deze voorgeconfigureerde vragen verschijnen meteen wanneer je begint met typen. Deze manier van zoeken; Het intypen van een vraag neemt naar verwachting van Google verder toe. Ook gaan we steeds meer woorden gebruiken in onze zoekopdracht zoals: "mij", "mijn" en "ik". 

Begin een goed gesprek

ASR zorgt voor een goed gesprek, middels een chatbot. Zij stellen een vraag aan de bezoeker met een voorgeprogrammeerde chat en op basis daarvan kan de bezoeker een antwoord geven, waarna er een vervolgvraag komt. Wanneer het chatbot er niet uitkomt, wordt er een persoonlijke adviesgesprek aangeraden. Ze nemen de bezoeker bij de hand en lopen hierdoor voorop met deze innovatie. Wil jij ook in gesprek met je doelgroep? En wil je meer weten over de chat en onze mogelijkheden? 

Benieuwd naar de kenmerken van een goede corporate website?

De experts van Bowen Craggs hebben de kenmerken voor op een rijtje gezet:

  • De constructie van de website; hoe houdbaar is de techniek achter de website? 
  • De manier van benadering: komt de boodschap over op de doelgroep?
  • De mogelijkheden tot contact; is het makkelijk contact op te nemen met de desbetreffende partij? 
  • Benadering stakeholders; hoe worden potentiele investeerders, media, werkzoekende, consumenten en de maatschappij in het algemeen benaderd? 

 

 

Begin met vertellen en stop met zenden

Op de website van Microsoft is er nog maar een kleine “About us” sectie en wordt er doorverwezen voor meer informatie naar de deel-websites. HSBC heeft een groot deel van de informatie in downloadbare PDF’s gepresenteerd. Wanneer je hier mee aan de slag wilt, bekijk per pagina of de informatie relevant is voor alle type bezoekers.

Daarnaast hou de informatie die je moet zenden zo overzichtelijk en georganiseerd mogelijk, bijvoorbeeld door interactie of een korte film te plaatsen. Zo breng je onderdelen tot leven. 

 

Voelt het als een warm bad?

Op de corporate website zie je steeds meer een aparte omgeving ingericht voor de potientiële nieuwe werknemer, omdat de doelgroep meestal anders is dan wie je wilt bedienen voor je business. Laat de doelgroep sfeer proeven en laat zien waar ze mogelijk komen te werken

Ikea speelt in met geografische marketing
Ikea speelt in met geografische marketing

Speel in met geografische marketing

Ikea speelt in met geografische marketing. Als je naar de global website gaat krijg je meteen de keuze of je naar een landenwebsite wilt of een andere locatie wilt kiezen. Daarbij kiest de website al een voorkeur, van waar jij je bevindt. Wanneer je in Nederland bent, wordt er gevraagd of je naar ikea.nl wilt. Ook wordt er een optie gegeven om een andere land te kiezen. Een technologie die erg gebruiksvriendelijk is, en tegelijkertijd ook erg vooruitstrevend. Je kunt op deze manier namelijk beter marketen op de regio. Dit is heel duidelijk te zien bij bijvoorbeeld ikea.nl en ikea.de.  Wil jij ook weten hoe wij een landenwebsite bouwen?

Vind wat je zoekt in één oogopslag

Bij binnenkomst op de Rabobank website heb je meteen vier toptaken. Waarbij het grotendeel van het verkeer in één oogopslag ziet waar ze naar op zoek zijn. Je kan kiezen tussen betalen, verzekeren, beleggen of informatie over een hypotheek.

Wat zijn mijn toptaken? Bepaal daarvoor eerst goed je doel van de website, je doelgroepen en kijk vervolgens naar de meest bezochte webpagina's van de website.

 

 

 

In één oogopslag zien wat je zoekt
In één oogopslag zien wat je zoekt

Wil je nu zelf aan de slag? Neem gerust contact op met een van ons:

Hanna de Jong

Branche-specialist Corporate 

Bouke Weening

Account & New business 

Meer strategie

Hoe voldoe je aan de AVG als je een contactformulier hebt? Waar je privacystatement volgens de AVG aan moet voldoen