Hoe werken social media icons

Iedereen heeft ze wel eens voorbij zien komen: Social Media icons. Met deze vrolijk gekleurde knoppen is het mogelijk om informatie snel te delen via Facebook, Twitter en andere sociale netwerken. Lees meer over de icons In het gebruik van deze iconen is het onderscheid tussen ‘delen’ en ‘ volgen’ belangrijk.

‘Follow iconen’ kunnen gebruikt worden om bezoekers te wijzen op de sociale netwerken waar uw bedrijf of organisatie actief is. Ze bevinden zich vaak op een vaste plek in de header(bovenkant) of footer (onderkant) van de website.

Om content te delen naar verschillende netwerken, worden vaak andere iconen gebruikt. Voorbeelden zijn ‘Tweet this’ iconen of de ‘Vind ik leuk’ of ‘Deel’ knop van Facebook. Vrij nieuw is de ‘+1′ knop van Google.

Al deze iconen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast zijn er ook services zoals ‘Share This‘ die een combinatie van netwerken aanbieden en bovendien de statistieken inzichtelijk maken.

Maak het de gebruiker zo makkelijk mogelijk om de content (pagina, artikel, andere media) te delen. En zorg voor interessante content, zodat dit ook daadwerkelijk wordt gedaan. Wij raden aan zoveel mogelijk de officiële iconen te gebruiken omdat ze voor de bezoekers makkelijker te herkennen zijn.

Waarom QR codes & shortlinks toepassen Verbeter de toegankelijkheid met een voorleesfunctie