Like, deel en vergroot je bereik met de Facebook Page Plugin!

De website van een bedrijf of organisatie is het belangrijkste communicatiemiddel . Het is de eerste indruk die uw (potentiële) klant krijgt. Gelukkig weten heel veel organisaties en bedrijven dat. Daarom gaat de kwaliteit ervan flink omhoog. Toch kan het beter. Want hoe zorgt u dat bezoekers terugkomen? Of van activiteiten en nieuws op de hoogte blijven? Hoe krijgt uw organisatie nog meer bekendheid? En meer bezoekers trekken, hoe moet dat? Denk eens aan de Facebook Page Plugin. 

Wat is dat precies, de Facebook Page Plugin?

Misschien denkt u nu aan het bekende icoontje van Facebook op een website. Maar het kan heel anders. Wist u dat we uw Facebookpagina kunnen integreren in de site? De bezoekers zien dan een gedeelte van de Facebookpagina. Altijd actueel natuurlijk. Daarop zien ze de laatste posts van uw organisatie met, indien gewenst, het aantal fans. Voor de bezoeker is het heel gemakkelijk om uw Facebookpagina te liken, zonder de website te verlaten.

Het verschil tussen liken en delen

Er bestaat een verschil tussen liken en delen op Facebook. Wat houden de termen in? 

  • Liken is fan worden van het merk, bedrijf of organisatie en op de hoogte blijven van nieuws / updates via Facebook.
  • Sharen is het delen van de betreffende Facebook pagina op de eigen Facebook tijdlijn om zo vrienden te informeren

Vrienden beïnvloeden ons

Met de plugin laat u als organisatie zien wie de Facebookpagina al leuk vindt, met een profielafbeelding erbij. Geen verplichting uiteraard, maar wel nuttig. Want uit onderzoek van o.a. Brian Tett van de New York Times blijkt dat mensen een organisatie eerder volgen als meerdere vrienden dit doen. 

Hoe meer fans, hoe belangrijker

Door te liken en te delen krijgt de organisatie meer bekendheid. Want ook mensen die uw organisatie niet kenden, zien het nu op hun tijdlijn. Hoe meer fans, hoe meer autoriteit. Dat geldt voor de consument, maar zeker ook voor Google! Het aantal fans bepaalt mede de ranking in de zoekmachines. Dubbel voordeel dus!

Voorkomen dat de bezoeker afhaakt

Het mooie van deze plugin is dat bezoekers de Facebookpagina liken en delen met vrienden zonder uw website te verlaten. De enige voorwaarde is dat ze beschikken over een Facebook-account. Zijn ze niet ingelogd? Als de bezoeker klikt op ‘Vind ik leuk’ verschijnt er een pop-up om in te loggen. De bezoeker ziet dan ook welke vrienden uw pagina al leuk vinden. Daarna kan er geliked en gedeeld worden. Allemaal zonder uw website te verlaten. De kans blijft dus groot dat de bezoeker langer op uw website blijft. 

Facebook Page Plugin als alternatief van nieuwsberichten

Op Facebook toont u vaak de meest actuele berichten. Dat is wel zo handig. Dat heeft voordelen voor uw website. De Facebook Page Plugin kunt u inzetten als alternatief voor de nieuwsberichten, of extra, naast uw nieuwsberichten. Voorwaarde is natuurlijk dat het bij uw organisatie past. Heeft iemand de Facebookpagina geliked? Dan ontvangt die persoon automatisch de berichten van uw Facebook pagina op zijn of haar tijdlijn. Het aantal Facebook pagina berichten dat de bezoeker ziet op uw website hangt af van de grootte van de plugin. 

Optimaal voor elke gebruiker

De hoogte en breedte van de Facebook Page Plugin zijn instelbaar. Uiteindelijk bepaalt het doel natuurlijk de afmeting. Wilt u echt ruimte om nieuws of filmpjes weer te geven? Kies dan bijvoorbeeld voor een ruimere afmeting. Daarbij heeft Facebook een optie ingebouwd waarmee de Facebook Page Plugin meeschaalt met de grootte van het scherm van de bezoeker. Dus ook op een smartphone of tablet een optimale weergave!

Met een Facebook Page Plugin op de website bereikt u meer bezoekers. Ze liken en delen uw Facebookpagina zonder uw website te verlaten en zien hoeveel en welke andere fans er zijn. Daardoor liken ze ook zelf sneller. Een grotere bekendheid, een betere vindbaarheid op Google, dat leidt tot meer interactie. En daar gaat het natuurlijk om! Wilt u meer weten over de voordelen van de Facebook Page Plugin voor uw website? We helpen u graag verder ! Vul onderstaand formulier in, dan neemt uw accountmanager contact met u op.

Vul onderstaand formulier in wanneer u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van de Facebook Page Plugin voor uw website. 

Aan de slag met de Page Plug-in?
6 redenen om een account niet met collega's te delen Nieuwe privacywet van belang voor uw website