Makkelijk en snel tickets verkopen via Facebook

Tot voor kort was het verkopen van tickets niet zo makkelijk via Facebook. Tot nu, want Ticketscript maakt het u als organisator van evenementen wel heel makkelijk om uw tickets ook via Facebook te verkopen, gratis! Is het echt zo simpel als het lijkt en zitten er geen addertjes onder het gras? We hebben het voor u uitgezocht…

Maak kennis met Ticketscript

U wilt tickets verkopen? Ticketscript biedt u de tools en die zijn, geloof het of niet: gratis! Op de website van Ticketscript kunt u zelf een Ticketshop aanmaken. Hiermee kunt u de kaartverkoop voor een evenement regelen vanuit één gebruiksvriendelijk systeem. U kunt direct starten. Het Groningse poppodium Simplon werkt al een tijdje met Ticketscript. Zowel het verkooptraject op hun website als de verkopen op Facebook lopen geheel via Ticketscript. De screenshots hieronder zijn dan ook afkomstig van de Facebook pagina van Simplon.

Aan de slag met Facebook Ticketshop

Als u een Ticketshop hebt gemaakt kunt deze helemaal ‘customizen’ naar uw eigen (huis)stijl. Het aanmaken van evenementen is vervolgens erg simpel. En met slechts één klik kunt u de Ticketshop in uw Facebook pagina integreren. Hieronder ziet u een voorbeeld van de Facebook Ticketshop van Simplon.

Deze Ticketshop kunt u vervolgens koppelen aan de evenementen op Facebook. Er komt dan meteen een koopknop bij de evenementen te staan die je linkt naar de Facebook Ticketshop. Door een nieuw evenement aan te maken op Facebook, kunnen fans het meteen kopen via Facebook en hoeven dus niet meer naar de site. Dat is handig, want Facebook blijkt een erg belangrijk distributiekanaal te zijn voor het verkopen van toegangskaarten voor evenementen. Maar liefst 20% van de ticketverkoop loopt nu al via Facebook.

Kosten?

Het kost de organisator niets. Op deze manier heeft ticketscript hetzelfde doel als de organisator: zoveel mogelijk kaarten verkopen en een vlekkeloze toegang tot het evenement verzorgen. Echter, de consument betaalt slechts €1,50 transactiekosten incl. BTW aan Ticketscript. Maar ja, u ontkomt tegenwoordig nergens meer aan transactiekosten en dan is € 1,50 een bijna symbolisch bedrag. Ticketscript levert uw klant hiervoor een uniek e-ticket, een mobile ticket of een fysiek ticket.

Voor wie?

Ticketshop voor Facebook is voor iedereen een geschikte e-commerce module die tickets wil verkopen, of het nu om festivals, concerten, beurzen, sportevenementen, theatervoorstellingen of bijvoorbeeld een studentenfeest gaat. De ticketshop is overzichtelijk en werkt intuïtief, zodat jouw klanten een gestroomlijnd proces doorlopen.

Zoals gezegd zitten er voor de organisator geen kosten aan verbonden en voor de consument slechts een lage service fee. Hiermee is het voor evenementorganisatoren een laagdrempelig (extra) verkoopkanaal, maar daardoor niet minder doeltreffend.

Addertje…?

Oh ja, we hebben geen addertjes kunnen ontdekken en het is inderdaad erg simpel. Desondanks helpen we u graag bij de integratie van Ticketscript in uw Facebook pagina en advies bij de promotie.

Het effectief vullen van een nieuwe website Het belang van goede foto's en afbeeldingen op uw website