Tweetdeck: social media dashboard

Tweetdeck is een handig programma om onder andere Twitter professioneel te gebruiken. Het programma (voor zowel Windows als Mac) laat, in plaats van de gebruikelijke chronologische weergave, de Tweets in kolommen zien.

Ideaal om snel inzicht te krijgen in nieuwe tweets, mentions (@’s) en Messages (DM). Met Tweetdeck is het verder mogelijk om een zoekopdracht op te slaan. Maak bijvoorbeeld een kolom aan met de naam van uw organisatie of aanverwante zoektermen. U heeft nu altijd overzicht als het gaat om wat er over uw organisatie of belangrijke thema’s wordt gezegd.

Een Tweetdeck account, is dat ook nodig?

Tweetdeck heeft nog een belangrijke mogelijkheid: het aanmaken van een Tweetdeck account. In een account kunt u verschillende social media accounts koppelen (Twitter, Facebook, LinkedIn). Het voordeel is dat u in 1 programma een overzicht heeft van alle updates. Uw collega’s kunnen dit account ook gebruiken.

Koppel een Bit.ly account

Tevens is het mogelijk om een bit.ly account te koppelen waardoor alle ingevoerde links automatisch worden verkort binnen uw account.

Volg de stappen:

  1. Ga naar bit.ly
  2. Maak een bit.ly account aan
  3. Eenmaal ingelogd klik rechtsboven op uw Account en kies voor Settings
  4. Ga naar het kopje API Key en kopieer de code
  5. Ga in Tweetdeck naar de instellingen, via het radertje rechtsboven en kies Settings in het uitklapmenu
  6. Ga naar Services en vul uw bit.ly gebruikersnaam in en plak de API Key in het vak Bit.ly API Key
  7. Klaar!

Kijk vervolgens op https://bitly.com/ om de statistieken te bekijken.

Online Tweetdeck

Tenslotte: er is sinds kort een online versie van Tweetdeck. Helaas is de online versie alleen te gebruiken met de internetbrowser Google Chrome of de standaard internetbrowser van Apple, Safari. De online versie is te gebruiken op web.tweetdeck.com .

Waarom Google Analytics uw startpagina zou moeten zijn Per 1 januari 2012 worden de regels voor het verzenden van e-mails met reclame strenger