Zet online video in. Dat werkt.

Een van de belangrijkste trends op het gebied van online marketing is wat mij betreft de groei van online video. Onderstaand filmpje maakt erg goed duidelijk waarom video zo krachtig is. Bezoekers brengen bijvoorbeeld gemiddeld langer tijd door op een website waar online video wordt gebruikt. Bovendien kan het, mits goed ingezet, de vindbaarheid vergroten.

Bezig met laden van video...

Hoe inzetten

Wat de meest effectieve manier is om video in te zetten, is natuurlijk helemaal afhankelijk van de doelgroep, doelstelling en aard van de business waar u zich in bevindt. Zelf denk ik dat het door iedereen goed in te zetten is. Denk aan instructievideo’s, een bedrijfspresentatie, een persoonlijk ‘voorwoord’, interviews, referenties van klanten, educatief (zoals onze video over internet) of ter promotie.

Voorbeelden

Een aantal van onze klanten heeft video al ontdekt. Marketing Groningen heeft voor haar wintercampagne bijvoorbeeld gekozen voor het tonen van een video met Bert Visscher op de homepage. Deze video toont overigens alleen als de bezoeker er voor het eerst is.

Daarnaast hebben Canada Feeder Lines en Cordial er voor gekozen hun bedrijf te presenteren door middel van video op hun website. Verder brengt Studievereniging RISK op hun homepage een video onder de aandacht die hun lidmaatschap promoot.

Meer informatie

Tot slot nog een interessante artikel op Marketingfacts over het gebruik van online video in Nederland.

Hoe maakt u een Facebook pagina aan? Mobile: responsive webdesign