E-mailhosting

Bij iWink helpen we u graag bij uw keuze voor e-mailhosting. Er zijn een aantal alternatieven die u kunt overwegen afhankelijk van uw situatie. Op deze pagina hebben we drie veelgemaakte keuzes op een rij gezet. Het is raadzaam om uw systeembeheerder en/of automatiseerder te betrekken bij uw keuze.

Google Apps

Met Google Apps voor bedrijven legt u de opslag en het beheer van e-mail, agenda's, documenten en meer bij Google. Google heeft hiervoor veelzijdige software ontwikkeld zoals Gmail, Google Calendar en Google Drive. Voor meer informatie kunt u op de betreffende pagina van Google terecht.

De installatie hiervan is eenvoudig. Als uw domeinnaam bij iWink is geregistreerd, dan is het goed om te weten dat wij geen beheerpaneel hebben voor DNS-wijzigingen, want deze kunt u bij ons gewoon per e-mail doorgeven aan support@iwink.nl.

Eventueel kunnen wij Google Apps ook voor u installeren. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling

Microsoft Office 365

Het nieuwe Office pakket van Microsoft heet Office365 en is online bereikbaar, net als Google Apps.

Naast e-mail via Outlook, kunt u ook gebruikmaken van bekende programma's als Word, Excel en Powerpoint. U kunt hierover meer informatie vinden bij Microsoft.

Als uw domeinnaam bij iWink is geregistreerd, dan is het goed om te weten dat wij geen beheerpaneel hebben voor DNS-wijzigingen, want deze kunt u bij ons gewoon per e-mail doorgeven aan support@iwink.nl.

Externe hostingpartij of eigen e-mailserver

Er zijn hostingpartijen die gespecialiseerd zijn in e-mailhosting. Zij zorgen ervoor dat uw e-mail bereikbaar blijft en kunnen ondersteuning bieden bij vragen.

Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf een server in te richten. Dit heeft als voordeel dat u niet alleen e-mail, maar ook andere toepassingen zelf in beheer heeft. Hiervoor heeft u een bedrijf of medewerker nodig met voldoende kennis om de server te onderhouden.

Sinds augustus 2014 biedt iWink zelf geen e-mailhosting meer aan.

Optimaliseer uw website met het Sex and the City model iWink's Kirra Cookbook