Gebruikers toevoegen aan Google Analytics

Als u iemand toegang wil geven tot uw statistieken in Google Analytics, maak dan gebruik van gebruikersbeheer. Zo heeft u inzicht in wie uw statistieken kan bekijken en kunt u toestemmingen makkelijk weer intrekken of beperken. Bovendien hoeft u in dit geval geen inloggegevens te verstrekken.

Volg de volgende stappen om gebruikers te koppelen:

1. Log in met uw Google Account op analytics.google.com

2. Selecteer het adres van uw website. U krijgt een overzicht van de statistieken bij uw website te zien.

3. Kies ‘Beheerder’ in het bovenste menu

4. Klik in de linkerkolom op ‘Gebruikersbeheer’. Hier vindt u een overzicht van de accounts die toegang hebben tot uw statistieken.

5. Vul onder het kopje “Rechten toevoegen voor” het e-mailadres in van de gebruiker die u toegang wilt geven tot uw Google Analytics gegevens. Selecteer in het uitschuifmenu de rechten die u aan deze gebruiker wilt toekennen.

Door analytics@iwink.nl toe te voegen kunnen onze internetspecialisten met u mee kijken.

6. Klik op de knop Toevoegen om de gebruiker toe te voegen met de geselecteerde rechten. Wanneer u de optie “Deze gebruiker per e-mail informeren” hebt aangevinkt ontvangt de nieuwe gebruiker hierover een e-mailbericht.

Het kan voorkomen dat iWink u vraagt een e-mailadres/account te koppelen. We zullen dan vragen om dit met de rechten voor Bewerken, Samenwerken en eventueel Gebruikers beheren te doen. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld het tracken van interne zoekresultaten voor u instellen, of conversiedoelen aanmaken. Uiteraard wijzigen wij nooit iets zonder uw toestemming.

Online zichtbaarheid verbeteren met Facebook Page Tabs Waar betaal ik eigenlijk voor?