Google API account aanmaken

Het kan gebeuren dat we u vragen een eigen Google API account aan te maken. Bijvoorbeeld in het geval van het implementeren of wijzigen van Google Maps. Sinds begin dit jaar heeft Google haar voorwaarden voor het gebruik van deze service aangepast. Er rust nu een beperking op het gebruik van deze service. Hiermee is het noodzakelijk geworden een eigen account aan te maken. Dit artikel legt stap voor stap uit hoe u een Google API account aan kunt maken en ons de benodigde toegang kunt geven.

Stap 1: Google Account aanmaken (heeft u al een Google account, ga dan naar stap 2)

Voor u gebruik kunt maken van een Google product (bijvoorbeeld Analytics, Adwords of GMail), heeft u een Google Account nodig. Deze kunt u aanmaken op de volgende link: Google Account aanmaken en de aangegeven stappen volgen. U kunt elk gewenst e-mailadres gebruiken.

Stap 2: Inloggen in Google APIs console

Nu u een Google Account heeft, kunt u inloggen in de “Google APIs Console”: de omgeving waarin u uw API’s kunt beheren. Gebruik de volgende link om in te loggen: Google APIs console.

Stap 3: Een project aanmaken

U bent ingelogd en kunt nu een project aanmaken. Klik op de blauwe knop (kan niet missen ;) ).

Stap 4: Maak een project aan

U kunt een project aanmaken door op de button ‘rename’ te klikken onder het kopje ‘API Project’.

Stap 5: domeinnaam invullen

Er verschijnt nu een pop-up. Vul uw domeinnaam hier in en klik op ‘save’.

Stap 6: maak een team aan

Nu is het een belangrijke stap om iWink toegang te geven tot uw nieuw aangemaakte project zodat wij de implementatie/aanpassing kunnen doorvoeren. Hiervoor klikt u het tabje ‘team’ aan.

Stap 7: voeg ons e-mailadres toe

Vul in het veld ‘add a teammate’ het e-mailadres analytics@iwink.nl toe. Kies in het drop down menu daarnaast voor de optie ‘can edit’. Klik tenslotte op ‘add’.

Stap 8: geef ons even een seintje :)

Als u de stappen heeft afgerond, laat het dan even weten aan uw contactpersoon, dan kunnen we aan de slag.

Heeft u hulp nodig bij de bovenstaande stappen? Bel of mail gerust even met onze supportafdeling, wij helpen u graag

• E-mail support@iwink.nl
  • Telefoonnummer 050 210 12 00
  • Openingstijden ma-vr: 09:00 uur tot 17:00 uur
Conversiedoelen instellen met Google Analytics Facebook Insights pas beschikbaar bij 30 ‘likes’