Hoe maakt u een Facebook pagina aan?

Facebook is razend populair, inmiddels heeft Facebook meer bezoekers dan Hyves. Voor bedrijven is Facebook veel interessanter dan Hyves omdat er meer mogelijkheden zijn om uw doelgroep te informeren over uw dienst en/of product. Facebook gebruikers kunnen bijvoorbeeld uw pagina ‘liken’, waardoor ze, iedere keer als u een update post, dit te zien krijgen in hun eigen newsfeed. Om dit voordeel op Facebook te behalen is het wel van belang om de juiste Facebook pagina aan te maken. Dit artikel vertelt hoe u een effectieve Facebook pagina voor uw organisatie aanmaakt.

Hoe maakt u een Facebook pagina aan?

1. Ga naar facebook.com en login met uw eigen, persoonlijke Facebook account. Bovenaan uw Facebook pagina ziet u een zoekveld. Vul daar het zoekwoord ‘pages’ in en klik op het eerste resultaat: Facebook Pages.

2. Klik vervolgens op de knop ‘Create Page’.

3. Daar kunt u kiezen wat voor soort Facebook pagina u wilt aanmaken. Het is gebruikelijk om hier te kiezen voor “Company, Organization or Institution”. Vul vervolgens de categorie in waar uw organisatie onder valt. Hierna vult u de naam van de organisatie in.

4. Gefeliciteerd! Uw organisatie heeft nu een eigen Facebook pagina. Vanaf nu is het goed om zoveel mogelijk informatie over uw organisatie op de pagina te plaatsen, voornamelijk onder het tabblad ‘Information’.

Is uw Facebook pagina helemaal gevuld, dan kunt u beginnen met het posten van updates, links, foto’s en polls. Veel plezier!

Per 1 januari 2012 worden de regels voor het verzenden van e-mails met reclame strenger Zet online video in. Dat werkt.