Hoe stel ik Apple Mail in?

De handleiding gaat uit van Apple Mail onder OS X 10.8, maar alle versies zijn in grote lijnen hetzelfde. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga linksboven naar 'Mail' en kies 'Voorkeuren' / 'Preferences'
  2. Ga naar de tab 'Accounts'
  3. Klik op het plus-knopje linksonder in het scherm
  4. Vul in uw volledige naam, het e-mailadres dat u wilt gebruiken en uw wachtwoord
  5. Vul nu de instellingen in zoals hieronder is vernoemd. Bij de 'beschrijving' kunt u zelf een beschrijving kiezen
  6. Vink je optie voor SSL aan, en kies als identiteitscontrole voor 'wachtwoord'

Instellingen Apple Mail
Instellingen Apple Mail

Instellingen

Account type IMAP of POP3 (wat is het verschil?)
Server voor inkomende e-mail webmail.iwink.nl
Server voor uitgaande e-mail (SMTP) webmail.iwink.nl *
Gebruikersnaam Dit is uw e-mailadres
Identiteitscontrole voor uitgaande post Wachtwoord
Poort Standaardpoorten (meer details nodig?)

Het is mogelijk dat uw internetprovider uitgaande e-mail blokkeert als het niet van eigen servers afkomstig is. In dat geval kunt u de uitgaande e-mailserver van uw internetprovider gebruiken. De inloggegevens hiervan zijn hetzelfde als voor de webmail van de internetprovider, de server staat altijd vernoemd op de website van de internetprovider. Dit kunt u instellen bij stap zeven en tien van bovenstaand stappenplan.