Hoe stel ik Microsoft Outlook 2010 in?

Voor het instellen van uw e-mail in Microsoft Office Outlook 2010 volgt u deze stappen:

1. Klik links bovenaan in Outlook op de oranje knop 'Bestand' / 'File'
  2. Kies vervolgens 'Accountinstellingen' / 'Account Settings' (dit staat in het menu 'Info' dat standaard is geselecteerd)
  3. Er opent een nieuw venster met een overzicht van de ingestelde e-mailaccounts (als deze er zijn). Klik op de knop 'Nieuw' / 'New'
  4. Er opent zich nog een venster. Kies de onderste optie voor handmatige configuratie en klik op 'Volgende' / 'Next'
  5. Vink de optie onderaan aan voor handmatige configuratie en klik op 'Volgende' / 'Next'
  6. Kies nu de bovenste optie 'Internet E-mail' (Dit is voor POP en IMAP)
  7. Vul de gegevens in zoals hieronder beschreven (zie ook de afbeelding)
  8. Klik nu op 'Meer instellingen' / 'More settings'
  9. Ga naar de tweede tab: 'Server voor uitgaande e-mail' / 'Outgoing server'
  10. Kruis het bovenste vinkje aan (gebruik authenticatie) en vervolgens de eerste bullet (zelfde gegevens als de inkomende server)
Instellingen Outlook 2010
Instellingen Outlook 2010

Instellingen

Account type IMAP of POP3 (wat is het verschil?)
Server voor inkomende e-mail webmail.iwink.nl
Server voor uitgaande e-mail (SMTP) webmail.iwink.nl *
Gebruikersnaam Dit is uw e-mailadres

Het is mogelijk dat uw internetprovider uitgaande e-mail blokkeert als het niet van eigen servers afkomstig is. In dat geval kunt u de uitgaande e-mailserver van uw internetprovider gebruiken. De inloggegevens hiervan zijn hetzelfde als voor de webmail van de internetprovider, de server staat altijd vernoemd op de website van de internetprovider. Dit kunt u instellen bij stap zeven en tien van bovenstaand stappenplan.

Optioneel: E-mailen via een versleutelde verbinding

U kunt e-mailberichten via een versleutelde verbinding ophalen en versturen met onze server. Hiervoor gebruikt u een zogenaamde SSL-verbinding.

Om hiervan gebruik te maken, kunt u de standaardpoorten gebruiken die bij deze verbindingen horen. Voor de inkomende e-mail is dat 995 (POP) of 993 (IMAP). Voor de uitgaande e-mail is dit 465. Zorg ervoor dat de encryptie hierbij op 'SSL' staat.