Hoe stel ik Mozilla Thunderbird in?

Voor het instellen van de e-mail in Mozilla Thunderbird kunt u onderstaande stappen volgen:

1. Ga naar de opties van Thunderbird. Dat zijn de drie horizontale streeptjes rechtsbovenaan.
  2. Klik vervolgens op 'Opties' / 'Options' en dan 'Accountinstellingen' / 'Account settings'.
  3. Er opent zich een nieuw venster. Links onderaan kunt u klikken op 'Accountacties', gevolgd door 'E-mailaccount toevoegen'.
  4. Er opent zich een nieuw scherm. Vul de gevraagde informatie in en klik op 'Doorgaan' / 'Next'.
  5. Het is mogelijk dat Mozilla Thunderbird nu zelf de juiste instellingen vindt. Zo niet, klik dan op 'Handmatige configuratie'.
  6. Zorg ervoor dat de instellingen zoals hierboven genoemd zijn opgenomen. Zie hieronder en de afbeelding:

Instellingen Mozilla Thunderbird
Instellingen Mozilla Thunderbird

Instellingen

Account type IMAP of POP3 (wat is het verschil?)
Server voor inkomende e-mail webmail.iwink.nl
Server voor uitgaande e-mail (SMTP) webmail.iwink.nl *
Gebruikersnaam Dit is uw e-mailadres

Het is mogelijk dat uw internetprovider uitgaande e-mail blokkeert als het niet van eigen servers afkomstig is. In dat geval kunt u de uitgaande e-mailserver van uw internetprovider gebruiken. De inloggegevens hiervan zijn hetzelfde als voor de webmail van de internetprovider, de server staat altijd vernoemd op de website van de internetprovider. Dit kunt u instellen bij stap zeven en tien van bovenstaand stappenplan.

Optioneel: E-mailen via een versleutelde verbinding

U kunt e-mailberichten via een versleutelde verbinding ophalen en versturen met onze server. Hiervoor gebruikt u een zogenaamde SSL-verbinding.

Om hiervan gebruik te maken, kunt u de standaardpoorten gebruiken die bij deze verbindingen horen. Voor de inkomende e-mail is dat 995 (POP) of 993 (IMAP). Voor de uitgaande e-mail is dit 465. Zorg ervoor dat de encryptie hierbij op 'SSL/TLS' staat.