Memcached verhoogt de snelheid van uw website

iWink heeft ondersteuning voor memcached (uitgesproken als mem-kesj-t) toegevoegd vanaf Webbeheer 3.4. Dankzij memcached kunnen websites sneller opgebouwd worden, in het bijzonder tijdens piekdrukte.

Hoe werkt memcached?

Het opbouwen van een website is een ingewikkelde taak. Er moet bepaald worden wat allemaal zichtbaar is, en hoe dat opgebouwd moet worden. Webservers kunnen hierdoor maar een beperkt aantal pagina's per seconde produceren. Krijgt u meer bezoekers dan de webserver aankan, dan kan het zijn dat de bezoekers op elkaar moeten wachten en dat uw website dus trager wordt.

In plaats van elke keer alle informatie op te vragen en te berekenen welke informatie getoond moet worden, is het ook mogelijk om tussentijds informatie op te slaan, zodat deze niet opnieuw bepaald hoeft te worden. Vergelijk het met het antwoord op een ingewikkelde som op een papiertje opschrijven, zodat je de som niet telkens opnieuw hoeft uit te rekenen.

Memcached is een hele snelle manier om deze informatie op te slaan (en later weer terug te halen). Alle informatie wordt in het geheugen van de webserver opgeslagen. Dit is de snelst mogelijke manier om gegevens te bewaren.

Voordelen van memcached

Dankzij memcached kan informatie snel en efficiënt opgeslagen worden in het geheugen van de webserver. Vooral tijdens een piekdrukte is het voordeel hiervan erg merkbaar. Het is dan al extra druk op uw website, maar het feit dat de gegevens van de website snel en zonder moeite beschikbaar zijn via memcached zorgt ervoor dat uw website toch goed bereikbaar blijft voor uw bezoekers.

Memcached zorgt voor circa 25% snelheidswinst tijdens gewone drukte, maar het voordeel kan oplopen tijdens grote drukte op uw website.

Memcached icm iWink hosting

Heeft u Kirra voor uw website? Dan is uw website al voorzien van memcached.

Bescherming tegen CSRF aanvallen Webrichtlijnen toegankelijke websites