Single Sign-On

Er komen steeds meer webapplicaties. En voor elke webapplicatie is er een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. In een keer inloggen op alle iWink webapplicaties is nu mogelijk met het door het Lab ontwikkelde Single Sign-On mechanisme. Inhouse heeft iWink een Single Sign-On systeem ontwikkeld dat de mogelijkheid biedt om een centrale plek in te loggen en daarmee toegang te krijgen tot verschillende, door iWink ontwikkelde, webapplicaties.

Security

Een veilige koppeling tussen de verschillende applicaties wordt bereikt door gebruik te maken van de technieken die ook gebruikt worden in het door MIT ontwikkelde Kerberos protocol. Dit geheel is uitgewerkt om toepasbaar te zijn met PHP en de hedendaagse webbrowsers.Voor de versleuteling van gegevens gebruiken we 1024 bits RSA encryptie.

LDAP/ADS

Ook in losstaande webapplicaties is het mogelijk om te werken met een koppeling met een interne LDAP database of Active Directory.

Door Single Sign-On is het mogelijk om de impact en kosten van deze implementatie te verdelen; uw gebruikers hebben direct toegang tot alle iWink producten.

Adresboeken van Hotmail en Gmail importeren Webhosting in de cloud