Zorg voor een fall-back, dan blijft u online.

Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat er met uw website gebeurt als er brand uitbreekt in het datacenter waar de servers van uw website zijn ondergebracht? Begin juni 2012 wordt dit werkelijkheid voor ADP, een Amerikaanse salarisverwerker. Een brand in het datacenter verstoort de gehele online dienstverlening van de organisatie. Honderdduizend Nederlandse werknemers hebben een aantal dagen geen toegang tot hun online salaris- en verlofgegevens (Bron: Computable, 2012). Dit is een voorbeeld van een calamiteit in een datacenter waarvan de impact op uw bedrijf erg groot kan zijn. Want, wat doet u als uw website daardoor voor een langere tijd offline is? Om die situatie te voorkomen is een fall-back voorziening de oplossing.

Calamiteiten in het datacenter

Uw website is ondergebracht bij een hostingprovider. Een organisatie die ruimte biedt op een (of meer) server(s) om uw website op te plaatsen. De servers van uw hostingprovider zijn ondergebracht in een goed beveiligd datacenter, zodat uw website 24 uur per dag bereikbaar is. Maar wat gebeurt er als er een calamiteit, zoals bijvoorbeeld een brand, ontstaat in het datacenter? In dat geval kunnen de servers onbereikbaar worden en kan uw website voor een langere tijd offline gaan.

Fall-back als oplossing

Om de impact van een storing in een datacenter te verkleinen, hebben wij een fall-back voorziening ontwikkeld. Daardoor zijn wij in staat om uw website tegelijkertijd op twee fysiek gescheiden locaties te hosten. Wijzigingen aan uw website worden zeer regelmatig gesynchroniseerd over beide locaties. Als er dan een grote storing optreedt in het ene datacenter, kunnen we zeer snel overschakelen naar het andere datacenter. Een oplossing waarmee de ADP de schade had kunnen beperken.

Voor klanten die hun hosting hebben ondergebracht bij iWink, is het mogelijk om gebruik te maken van de fall-back voorziening. Dat kan al vanaf een toeslag van EUR € 175,- (excl. BTW) per jaar per website. Voor websites die meer dan 5 GB hardeschijfruimte gebruiken kan een hogere toeslag gelden.

Wilt u gebruik maken van de fall-back voorziening of wilt u meer informatie over de fall-back oplossing? Neem dan contact met ons op.

Vraag het Support 10 Essentiële checks voor het lanceren van uw website