Bevrijdingsfestival Groningen: fysiek en online een groot succes

6 mei 2014

Het Bevrijdingsfestival Groningen, gehouden in het Stadspark, mag spreken van een zeer succesvolle editie. Mooi weer, goede muziek, relaxte sfeer en veel bezoekers op het terrein. Ook de website van het festival werd druk bezocht.

Stabiel, ook bij veel bezoek

Meer dan 42.000 mensen bezochten op 5 mei de website van het Bevrijdingsfestival Groningen. Op 4 mei lag dat aantal rond de 23.000 bezoekers. Op beide dagen bezochten deze mensen de website vooral vanaf een mobiel apparaat, dus smartphone of tablet. Dit percentage ligt voor beide dagen rond de 60%. De piek lag op 11:00 uur 's middags. Maar ook gedurende de dag werd de website goed bezocht. Bezoekers waren vooral op zoek naar het programma, informatie over de artiesten en de plattegrond van het terrein.

De website van het Bevrijdingsfestival Groningen kon al dat verkeer goed aan. De website maakt gebruik van Kirra CMS in combinatie met de module Velociraptor. Deze module zorgt ervoor dat de website snel laadt, ook wanneer er veel bezoekers tegelijkertijd op de website komen.

Responsive webdesign

De website van het Bevrijdingsfestival Groningen past zich automatisch aan op het apparaat waarop de website wordt bekeken, deze toepassing heet responsive webdesign. Responsive webdesign maakt het mogelijk om één versie van de website te bouwen die geschikt is voor verschillende schermresoluties, zoals een smartphone, tablet of pc. Ideaal, want u hoeft dus ook maar één CMS bij te houden.

Met de responsive website biedt Bevrijdingsfestival Groningen een zeer gebruiksvriendelijke website voor een brede doelgroep. Karlijn Profijt van Bevrijdingsfestival Groningen: "Voor een eendaags festival dat zoveel bezoekers trekt (dit jaar 90.000) is het heel belangrijk dat een website dat goed aan kan. Het is fijn dat onze uiteenlopende doelgroep met de responsive website op hun wenken wordt bediend."

Ook een evenementwebsite?

Informatie verstrekken over het evenement dat u organiseert is erg belangrijk. Niet alleen voorafgaand aan het evenement, maar ook tijdens en na het evenement. Hoe past u daar uw online strategie op aan? We helpen u graag om uw evenement online ook tot een succes te maken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.