Nieuwe website Noorder Rondritten

7 februari 2012

IJsvereniging Noorder Rondritten heeft een nieuwe website. De vernieuwde website biedt uitgebreide informatie over de Noorder Rondritten en een koppeling met Twitter. iWink heeft de nieuwe website kosteloos aangeboden aan de organisatie van de toertocht van Groningen. iWink steunt de ijsvereniging in haar online communicatie, zodat zij haar vrijwilligers, deelnemers en het publiek nog beter kan informeren. De medewerkers van iWink hebben het afgelopen weekend tot diep in de nacht doorgewerkt om de website van de ijsvereniging af te krijgen. 

De Noorder Rondritten

De Noorder Rondritten is een echte Natuurijsklassieker en het grootste schaatsevenement op natuurijs van Groningen. Aan de tocht doen naast de wedstrijdrijders, ook nog eens 10.000 toertochtrijders mee. Als het evenement de komende week doorgaat, dan worden de Noorder Rondritten voor de twaalfde keer georganiseerd. De laatste Noorder Rondritten werden gehouden in 1997.

Nieuwe website noodzakelijk

De voorzitter van de IJsvereniging Noorder Rondritten, Piet Wieringa, is erg blij met de nieuwe website: “Wij hadden een erg traditionele website, die niet meer aan onze behoefte beantwoordde. De nieuwe website is een stuk interactiever. Dankzij iWink professionaliseren we daardoor niet alleen op schaatsgebied, maar ook online. Wij zijn erg blij met hun hulp.”

Online IESBEWIES aanvragen

Om deel te mogen nemen aan de toertochten dienen deelnemers in het bezit te zijn van het ‘IESBEWIES’. Die kunnen zij vanaf nu ook via de nieuwe website bestellen. Ook kunnen deelnemers en het publiek zich via de nieuwe website aanmelden voor een SMS-dienst. Zodra de tocht doorgaat ontvangen zij direct een SMS en kunnen de schaatsen uit het vet.

Schaatsevenement belangrijk voor provincie

Jurriaan Wentink, mede-eigenaar van iWink, vindt het belangrijk om dit maatschappelijke evenement te steunen: “Een evenement als de Noorder Rondritten wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Groningers die zich vrijwillig inzetten voor de maatschappij en mensen uit de provincie en de rest van Nederland bij elkaar brengen. Wij geloven dat zo een mooi initiatief ook online goed zichtbaar moet zijn . Toen de vrieskou zijn intrede deed, hebben wij besloten om deze website kosteloos voor de Noorder Rondritten te bouwen.”

Bekijk de nieuwe website op noorderrondrit.nl.

Een impressie van de nieuwe website van IJsvereniging Noorder Rondritten
Een impressie van de nieuwe website van IJsvereniging Noorder Rondritten