Wat kan content marketing voor u doen?

23 oktober 2012

Onze nieuwe collega Brenda van de Wal is nu bijna een maand bij ons aan de slag als content marketing specialist. Een functie waarbij ze onze klanten helpt bij het opzetten en optimaliseren van content strategieën en content creatie. Maar wat is dat precies, content marketing? En waarom wordt het steeds belangrijker?

In dit artikel geeft Brenda uitleg over content marketing en vertelt ze wat dat voor u kan betekenen.

Wat is content marketing?

Content marketing is een overkoepelende term en omvat alle marketing formaten die betrekking hebben op het creëren en delen van content om de huidige en potentiële consument te betrekken bij het merk, de dienst of het product. Met andere woorden, content marketing ondersteunt bedrijven in het vertellen van hun verhaal middels relevante kanalen zoals social media, website, magazine, evenement, nieuwsbrief, foto’s, video of een combinatie van voorgaande. Content marketing gaat in de essentie er vanuit dat het leveren van relevante, waardevolle content van hoge kwaliteit, klanten eerder dan wel sneller geneigd zijn zich aan een merk of bedrijf te binden.

De rol van content marketing in de marketing mix

In online marketing onderscheiden we grofweg drie mediapeilers, te weten earned, owned en paid media. Paid media wordt voor betaald. Denk aan display advertising. Owned media staat voor de kanalen die u zelf beheert, zoals de website of een social media account. Tot slot is er de earned media. Dit is de verdiende aandacht die u krijgt van uw klanten wanneer er een buzz ontstaat rondom een artikel of als er een goed filmpje viral gaat. Earned media wordt steeds belangrijker. Content marketing ligt ten grondslag aan earned media.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij hebben content marketing in huis. Dat betekent dat we u fulltime kunnen adviseren en begeleiden bij de meest uiteenlopende content marketing vraagstukken. Er zijn veel soorten content en nog meer content toepassingen. Welke content past bij uw website en via welke kanalen bereikt u de klant? Content die leuk is of content die informeert. Content voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines, content voor een betere branding of een combi van voorgaande?

Wij helpen u graag:

  • bij het bepalen van de juiste content doelstellingen
  • bij het bepalen van de juiste aanpak en strategie
  • bij het plannen van content
  • bij de content creatie, zowel tekst als beeld en video
  • bij het managen van de content
  • bij het meten van succes

Content marketing krijgt een steeds belangrijkere rol in de marketing mix. In het huidige, overvolle en versnipperde medialandschap bereik je de doelgroep enkel nog door relevante content aan te bieden. Wij kunnen u daarover informeren en denken graag met u mee over de rol en invulling van content marketing voor uw bedrijf en website.Neem contact op voor meer informatie over content marketing.