• Volg mij:

Malcolm Kindermans

Betaalde passie

Wie wil er nou geen plezier in zijn werk hebben? En hoe zou je meer plezier in je werk kunnen hebben dan wanneer je hobby je werk is geworden? Dat was dus bij mij het geval. In de 4e van het het VWO ben ik begonnen met programmeren en ik ben sindsdien niet meer gestopt. Eerst als betaalde hobby en later als werk. En man wat is het leuk! Vanuit helemaal niets iets kunnen creëeren waar zoveel mensen iets aan hebben. Je creativiteit en analytisch denken zo kunnen combineren dat je een knap staaltje technisch werk neerzet. Dat is wat ik noem plezier hebben in mijn werk. 

Beneath the surface

Maar wie ben ik nou eigenlijk? Dat is best lastig om over jezelf te vertellen. Laat ik het zo verwoorden: ik vind het ontzettend leuk om mee te denken met processen en vervolgens ook te kunnen helpen met het realiseren hiervan. Wanneer anderen hierbij met wat dan ook hulp nodig hebben dan sta ik zo graag voor ze klaar, dat ik niet moet vergeten dat ik zelf ook nog werk te doen heb.

Ondanks die wat "zachtere" kant, kan ik problemen juist weer analytisch en positief benaderen. Overal is wel een oplossing voor. Niks is onmogelijk en alles kan: "denken in oplossingen, niet in problemen."

Reinier Gombert Anne Zijlstra