Gerwin Bisschop

Mijn stage bij iWink was één groot leermoment

Wat waren je taken binnen iWink?

Als stagiair back-end development heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het programmeren van maatwerk implementaties.

Wat heb je geleerd?

Eigenlijk was de hele stageperiode één groot leermoment. Op mijn eerste stagedag had ik nooit eerder object georiënteerd geprogrammeerd. Programmeren was geen onderdeel waar veel aandacht aan werd besteed tijdens de opleiding. Ik kon al gauw zelfstandig programmeren, maar leerde tot de laatste stageweek nog steeds veel bij.


Wat vond je het leukst om te doen?

Ik ben het meest trots op mijn stageopdracht, ik heb hiervoor een lunch-bestelsite gebouwd voor intern gebruik binnen iWink. Iedere week maakten medewerkers kenbaar wat er voor ze besteld mocht worden bij de vishandel. De manier waarop dit ging was inefficiënt en onoverzichtelijk. Hiervoor heb ik een bestelsite gebouwd waardoor alle bijzaken geautomatiseerd zijn en bestellingen en betalingen overzichtelijk zijn. Dit vond ik ook het leukst om te doen, omdat ik volledig vrij ben gelaten in de invulling van het project. Dat hield in dat ik zelf steeds functionaliteiten kon bedenken om aan het project toe te voegen.

Het personeel gaat met elkaar om als een vriendengroep. Ondanks de informele sfeer is het toch erg professioneel.