Ronald Runia

Trots op 'proof of concept apps'

Vette projecten, leuke collega's en nog steeds veel hippe dingen aan het leren en aan het maken.

Waarom wilde jij stage lopen bij iWink?
Ik was vierdejaars student Bedrijfskundige Informatica aan de NHL Hogeschool en zocht een stageplek om mijn afstudeeropdracht uit te voeren. Ik wilde graag een onderzoek doen met apps als onderwerp. Vooral ook de technische aspecten en ontwikkeling daarvan. Toevallig sloot dat perfect aan bij een vraag die iWink op dat moment had.

Wat heb je gedaan bij iWink? 
“Een half jaar lang ben ik continu bezig geweest met mijn afstudeeropdracht: het onderzoeken van diverse ontwikkelplatformen voor apps. Daarvoor heb ik onder andere veel deskresearch gedaan, professionals en klanten geïnterviewd. Ook heb ik zelf met veel verschillende ontwikkelplatformen gewerkt om erachter te komen welk platform de beste apps oplevert. En met succes, want ze waren hier heel enthousiast over mijn ‘proof of concept apps’.”

En, heb je wat geleerd?
“Ik heb veel dingen geleerd en heb met name veel technische kennis opgedaan van de verschillende appontwikkeltools (en talen) waarin ik de ‘proof of concept apps’ heb ontwikkeld. Dat vond ik ook het leukst om te doen.”

Wat vind je van de werksfeer bij iWink?
“Heel prettig, open (kantoor), informeel, gezellig en (toch) zeer professioneel.”

Ben je geslaagd?
"Jazeker!"

Inmiddels ben je aan het werk bij iWink als front-end en back-end developer. Bevalt dat?
"Het bevalt erg goed. Vette projecten, leuke collega's en nog steeds veel hippe dingen aan het leren en aan het maken. Ik ben bijvoorbeeld best trots op www.mijnbalansventilatie.nl en www.prinsenhof-groningen.nl."