Thomas Oldenburger

Zoveel diverse klanten, erg interessant!

Waarom wilde je stage lopen bij iWink?
iWink leek mij een jong en ambitieus bedrijf waar ik mijn expertises verder kon ontwikkelen.

Hoe vond je het om bij iWink aan het werk te zijn?
Als stagiair word je behandeld als een gewone werknemer. Je krijgt niet de vervelende klusjes maar je draait echt mee in de bedrijfsprocessen en krijgt je eigen projecten. Daarnaast lijken de collega’s bij iWink samen op één grote vriendengroep. De informele sfeer en jonge collega’s maken het een fijne plek om stage te lopen.

Wat heb je gedaan bij iWink?
Als stagiair webdesign heb ik me voornamelijk bezig gehouden met ontwerpen van allerlei huisstijl-elementen. Naast de grafische vormgeving heb ik me ook bezig gehouden met interaction design.

Wat vond je het leukste om aan te werken tijdens je stage?
Het leukste vond ik om de wensen en eisen van de klant zó in een ontwerp te verwerken, dat dit naadloos aansluit bij de uitstraling van de klant. De positieve reacties op het door jou gemaakte werk geven altijd een goed gevoel! Doordat iWink zoveel diverse klanten heeft kom je in aanraking met allemaal verschillende werkgebieden en achtergronden. Erg interessant!

En? Wat heb je tijdens je stage geleerd?
Binnen het studieprogramma is er altijd een veilig vangnet waardoor je eigenlijk niet onderuit kunt gaan. Dat is in het bedrijfsleven heel anders. Tijdens mijn stage ben ik ook eens onderuit gegaan, iets wat binnen de kaders van mijn opleiding nooit gebeurd was. Het grootste leermoment is dus dat er een aanzienlijk verschil is tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.