Marketing Groningen

Marketing Groningen

Marketing Groningen heeft als belangrijkste taak om pro-actief het toeristische profiel van de stad en provincie Groningen uit te bouwen en te communiceren. Daarvoor gebruiken zij al jaren de slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’.

Marketing Groningen & iWink

Sinds 2005 zijn wij de internetpartner van Marketing Groningen. We ondersteunen de organisatie, in collegiale samenwerking met andere bureaus, in het ontwikkelen en uitvoeren van haar online citymarketingstrategie. Met succes, want in 2013 registreerde de website meer dan 1 miljoen bezoekers. Meer daarover in deze case.

“Als internet niet goed geregeld is dan kun je het sowieso wel shaken als citymarketing organisatie.”

Dirk Nijdam
Directeur Marketing Groningen

Online doelstellingen citymarketing

Wat doet u als u een dag, week of weekend weggaat? Veel mensen starten dan online met het verzamelen van informatie over de stad of provincie waar ze naartoe willen. Marketing Groningen zorgt ervoor dat zij voorafgaand, tijdens en na het bezoek aan de stad en provincie online zichtbaar zijn.

Aanpak online citymarketing

Crossmediaal communiceren is de middlename van Marketing Groningen. Alle off- en online communicatie wordt met elkaar verbonden. Daarom ontsluiten zij alle citymarketingactiviteiten vanuit één platform, Kirra. Met als basis de corporate website toerisme.groningen.nl.

Toerisme.Groningen.nl

Toerisme.groningen.nl is de corporate website van Marketing Groningen. De website is dé basis van alle off- en online citymarketingactiviteiten.

Multisites Marketing Groningen

Marketing Groningen bedient een hele grote doelgroep die bestaat uit ongeveer 1,7 miljoen Nederlanders. De een houdt van varen, de ander van kamperen en nog weer iemand van tuinieren. Om al die subdoelgroepen te bedienen werken ze met multisites. Een multisite is een kopie van de corporate website. De site komt overeen qua structuur en functionaliteit, maar is iets anders qua huisstijl. Een passende oplossing voor Marketing Groningen om onder verschillende domeinnamen een vergelijkbare website aan te bieden.

Marketing Groningen verstuurt regelmatig digitale nieuwsbrieven.

“Als we in een mailing naar de shop verwijzen, dan zie je dat direct terug in de afzet van het product.”

Inge IJsseldijk
Marketing Groningen

Apps

Marketing Groningen biedt een aantal apps aan; Groningen Magazine, Groningen Cityguide (Google Play/App Store) en Groningen Routes (Google Play/App store). De informatie in de apps wordt ontsloten vanuit de corporate website van Marketing Groningen. 

Meer over online citymarketing

Tips voor award winning online citymarketing

Jurriaan Wentink

vertelt u meer over online citymarketing.

Gasunie