'Het nieuwe TKP' met een sociaal intranet, werken bij- en corporate website

In dit artikel lees je hoe Valentijn Bolhuis (communicatieadviseur bij TKP Pensioen) terugkijkt op een succesvolle herpositionering van TKP. Daarnaast lees je hoe deze vernieuwing ondersteund wordt met de digitale communicatiemiddelen van iWink, worden er een paar voorbeelden uitgelicht en geeft TKP een paar tips. 

TKP voert de administratie voor meer dan 20 pensioenfondsen. Daarnaast verzorgt het communicatie namens deze fondsen.

"TKP zit in een omvangrijk verandertraject. We werken aan de digitalisering van portalen en in het automatiseren van processen. Zo maken we pensioen eenvoudig. Dat we intern flinke stappen zetten, willen we extern ook laten zien", aldus Valentijn Bolhuis.

iWink leverde ter ondersteuning aan ‘het nieuwe TKP’ een sociaal intranet, een corporate website en een werkenbij-site. 

Communicatieadviseur Valentijn Bolhuis, is vooral trots op het nieuwe gezicht van TKP. "De uitstraling die we laten zien geeft echt een beeld van wie we zijn en wat we doen. We zijn klaar voor de toekomst."  

Werken bij website

Employeer branding is één van TKP's speerpunten. Hier hoort een aparte werkenbij-site bij. Naast vacatures vertellen medewerkers hoe ze het werken bij TKP ervaren en bloggen ze over wat hun bezighoudt. Daarnaast vind je op de website ook informatie over de sollicitatieprocedure, arbeidsvoorwaarden en events. Met een eigentijdse uitstraling, uitgebreide content en handige features is deze nieuwe website helemaal bij de tijd.

Corporate website

De corporate website informeert bestuurders en consultants van pensioenfondsen. TKP straalt met de kennisbank vooral deskundigheid uit. Daarvoor zet het een kennisbank met meer dan 100 artikelen in. Omdat een groot deel van de bezoekers op de werkenbij-site of de website van een van de pensioenfondsen thuishoort, zorgen toptaken dat ze met één klik een optimale klantbeleving ervaren.

“De livegang van beide websites was vorig jaar mijn hoogtepunt. Van tevoren had ik een duidelijk beeld in mijn hoofd. Met een goed ontwerp, foto’s van collega’s en rake teksten kwam alles bij elkaar.” 

Valentijn Bolhuis
Corporate communicatieadviseur TKP Pensioen
Bezig met laden van video...

Sociaal intranet: HERO

TKP’ers starten de dag met HERO. HERO is de eerste virtuele medewerker van TKP die berichten plaatst die voor iedereen interessant zijn. Daarnaast zorgt hij dat profielen up-to-date zijn, door regelmatig een fotograaf te laten komen voor de profielfoto’s. Intern kan men berichten, events en documenten delen. Het resultaat: overzicht, transparantie en effectief kanaal om te laten zien waar TKP'ers mee bezig zijn. Plus een hogere betrokkenheid bij het verandertraject.

De nieuwe corporate website van TKP Pensioen
De nieuwe corporate website van TKP Pensioen

Kengetallen ter ondersteuning

Op beide website vind je kengetallen. Kengetallen creëren bewijslast bij de bezoekers van de websites over TKP. 

Kengetallen en medewerkers aan het woord
Kengetallen en medewerkers aan het woord

Collega's bij TKP

Een nieuwe werkgever kan best spannend zijn. Daarom kun je op de werkenbij-site van TKP vooraf checken of je al iemand kent die al bij TKP werkt. Eenvoudig, via LinkedIn. 

Check het op Linkedin
Check het op Linkedin
Sollicitatieprocedure toegelicht
Sollicitatieprocedure toegelicht

Wat staat je te wachten?

TKP legt op de werkenbij-site de sollicitatieprocedure uit. Zo weet je wat je als sollicitant kunt verwachten, kun je je goed voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de sollicitatie.

Een toptaak wat is dat?

80% van je verkeer is op zoek naar 20% van je content. Een toptaak is het meest gezochte en gevraagde onderwerp van dat moment op een website. Deze onderwerpen moet je snel kunnen vinden en makkelijk kunnen uitvoeren. Met bijvoorbeeld een call-to-action-knop. TKP leidt consumenten met vragen over hun pensioen direct naar het desbetreffende pensioenfonds en werkzoekenden naar de aparte werkenbij-site. 

Voor meer informatie over toptaken raden wij het boek van Garry MCGovern aan.

 

Toptaken: "Vragen over uw pensioen" en "Werken bij TKP"
Toptaken: "Vragen over uw pensioen" en "Werken bij TKP"

Tips van TKP pensioen 

Gasunie