Balacron levert 14 miljoen meter aan omslagmateriaal per jaar

De grootste collectie omslagmateriaal ter wereld

Balacron International is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van omslagmateriaal. Een bedrijf met meer dan 90 jaar ervaring. Met een stevige basis, die is ontstaan door de combinatie van kennis van het productieproces, vakmanschap en de laatste technologische mogelijkheden.

Met als gevolg dat zij de grootste collectie omslagmaterialen ter wereld hebben, zowel in vinyl als textiel.

Balacron zette begin dit jaar in samenwerking met iWink een nieuwe website neer die gericht is op inspiratie, maar bovenal gericht is op conversie. Op de website zijn per collectie de producten gepresenteerd die Balacron levert, waarvan stalen te bestellen zijn.

Balacron hanteert op dit moment vier uiteenlopende collecties waar ze 14 miljoen meter aan omslagmateriaal per jaar mee verkopen. 

Leuk om te weten...

Balacron levert omslagmateriaal voor ruim 55% van de Koran's werelwijd. Dat zijn ruim 15 miljoen Koran's op dit moment. 

 

Conversiegericht

De website is ingericht op conversie. We hebben ervoor gezorgd dat de (potentiële) klanten aangespoord worden om kosteloos een staal aan te vragen. Daarnaast is het mogelijk om een gehele collectiebox te bestellen. De (potentiële) klanten kunnen hierdoor gemakkelijk en laagdrempelig de keuze maken voor het gewenste omslagmateriaal. 

 

Kirra corporate website pakket & interessante klantendata 

De website voor Balacron is gebouwd op het Kirra corporate website pakket. De aanvullende wensen van Balacron zijn middels maatwerk gerealiseerd aanvullend op het pakket.

Het Kirra corporate website pakket wordt standaard opgeleverd met basis Google analytics, waarin acties op de website geanonimiseerd worden gemeten. Sinds live-gang was er direct interessante klantendata beschikbaar.

Collectiebox van Balacron
Collectiebox van Balacron

Balacron doet een stap extra

Voorbeelden van klantendata die we verzamelen zijn: 

  • Wat is de primaire actie vanaf de homepage? 
  • hoeveel product sheets worden er gedownload?
  • En van welk product worden de meeste stalen besteld?

Deze klantdata heeft iWink in Google data studio visueel gemaakt voor Balacron, middels een aantal sheets. Google data studio haalt de data op vanuit Google Analytics. 

Balacron doet hiermee een stapje extra, zodat de data te allen tijde paraat is. Daarnaast kunnen de sheets, welke in Balacron huisstijl zijn opgemaakt, gebruikt worden als verantwoording richting de directie. 

Gericht optimaliseren

In het eerste half jaar wordt er een benchmark gecreëerd. Na een half jaar geeft deze data een valide inzicht, waarna iWink gericht advies kan geven over de optimalisatie mogelijkheden op de website. 

Data visualisatie in Google data studio
Data visualisatie in Google data studio

Productzoeker

Het grootste deel van de bezoekers is op zoek naar een specifiek product en kent de productnummers van Balacron. Hiervoor is direct bij binnenkomst een productzoeker te zien op de website. Deze zoeker toont je direct het juiste product uit de catalogus. 

 

>60 distributeurs over de hele wereld

Balacron laat met de wereldkaart op de website zien over de hele wereld distributeurs te hebben. Inmiddels is het netwerk verspreid over meer dan 60 distributeurs tot ver in het Midden-Oosten tot in Noord-Afrika en Aziatische Moslimlanden.

Vragen of advies over het corporate pakket?

Neem vrijblijvend contact op met: 

Jurriaan Wentink

Hanna de Jong

3 grote wijzigingen voor Groningen Airport Eelde Bewonersverhalen en woningbezit op nieuwe responsive website Wold & Waard