Compaiz: Online hulp bij scheiding

Het platform Compaiz.nl biedt online advies en hulp bij scheiden met kinderen. Ouders die willen scheiden kunnen nu online een rechtsgeldig document opstellen om te scheiden, zonder tussenkomst van advocaten. Het webdesign is gemaakt door Dizain. Wij verzorgden het interaction design en hebben het platform technisch gerealiseerd

Makkelijker en goedkoper online scheiden

Elker, specialist in jeugd- en opvoedhulp, wilde een online platform opzetten om ouders die willen scheiden te helpen. Evelyn Spakman, programma manager Compaiz: “Het idee voor Compaiz is ontstaan vanuit het belang van het kind. Door er vroeg bij te zijn en te zorgen dat ouders met elkaar blijven communiceren, kan veel ellende worden voorkomen. Voor het kind én voor de ouders. Ook wanneer er een scheiding speelt, hebben kinderen recht op een zo normaal mogelijke relatie met hun beide ouders.” De vraag aan ons was om in samenwerking met Elker het online platform te realiseren en met behulp van internet het proces van scheiden makkelijker en vooral goedkoper te maken. 

iWink is in staat om mee te denken en niet snel 'beren op de weg' te zien. Ook niet wanneer er op het laatste moment nog iets aan onze producten werd toegevoegd.

Evelyn Spakman
programma manager Compaiz

Toegankelijk en persoonlijk platform

Het platform biedt ouders advies en hulp bij scheiden, een heel persoonlijke zaak. Om de privacy van ouders te waarborgen vindt onder andere het opstellen van een ouderschapsplan binnen een afgeschermd gedeelte plaats. Compaiz.nl is ook responsive gemaakt om het platform nog toegankelijker te maken op smartphone, tablet en desktop. Voor de betaalde producten die Compaiz online aanbiedt, zoals het E-book, hebben we een online bestelproces geïmplementeerd dat de betalingen verwerkt. En middels een testgenerator en een testmodule kan Compaiz gemakkelijk zelf testen aanmaken en op de website plaatsen, zoals de gratis scheidingstest. Een mooi detail van de testgenerator is dat deze het juiste advies toont, aan de hand van de behaalde testscore. Ook de online trainingen die Compaiz aanbiedt zijn geheel in Kirra te bewerken en beheren. En komen ouders er zelf niet helemaal uit? Dan kunnen ouders één op één chatten met professionals via de ingebouwde chatfunctionaliteit. 

Online ouderschapsplan

Via Compaiz.nl kunnen ouders afzonderlijk van elkaar een lijst met vragen beantwoorden en de eigen visie op het ouderschap geven. Het resultaat is een juridisch document waarmee ouders bijvoorbeeld naar de rechter kunnen om de scheiding definitief te voltooien. Het platform biedt de ouders een interactieve omgeving om over en weer voorstellen te doen en op elkaars voorstellen te reageren. De ouders kunnen op elk gewenst moment aanpassingen en voorstellen doen. Per onderdeel van het plan ontstaat overeenstemming zodra beide ouders het eens zijn. Zelfs een alimentatieberekening is opgenomen in het systeem. Op deze manier kunnen de ouders stap voor stap tot goede afspraken komen. Bouke Weening, projectmanager iWink: "Het platform houdt alle ingevulde informatie bij en actualiseert een document met wijzigingen en reacties. Uiteindelijk komt er een rechtsgeldig document uit waarin alle afspraken rondom de scheiding staan. Het ouderschapsplan is een ontzettend mooi stukje werk geworden."

Compaiz & iWink

Evelyn Spakman, programma manager Compaiz: "We zijn zeer tevreden over het resultaat. De samenwerking verliep plezierig. Zo hadden we korte lijntjes met een vast contactpersoon tijdens het proces van ontwerp/ontwikkeling, bouwen en en lanceren. iWink is in staat om mee te denken en niet snel 'beren op de weg' te zien. Ook niet wanneer er op het laatste moment nog iets aan onze producten werd toegevoegd."

Facebook Page Tab Marketing Groningen LvI en LabNoord verder als Certe, ook online