De Verhalen van Groningen online verteld

De Verhalen van Groningen (voorheen: Het Verhaal van Groningen) zijn verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie Groningen. Deze verhalen worden sinds kort verteld via een nieuwe website. Deze verhalen worden samen met inwoners en bezoekers van Groningen gemaakt én met (cultuur)historische organisaties uit de provincie. Het webdesign is gemaakt door G2K. Wij verzorgden de technische realisatie.

Nieuwe naam & website

De voorloper van De Verhalen van Groningen is Het Verhaal van Groningen. Die website is in 2006 opgericht op initiatief van de Provincie Groningen. Sinds begin 2014 is Het Verhaal van Groningen van naam veranderd: De Verhalen van Groningen. Er is namelijk niet één verhaal, maar een veelheid en veelzijdigheid aan verhalen die gezamenlijk Groningen omvatten. De nieuwe website www.deverhalenvangroningen.nl is beter ingericht om die diversiteit op een aansprekende manier tot haar recht te laten komen.

Longread pagina's

Om een breed publiek aan te spreken is gebruik gemaakt van mooie ‘lange’ pagina’s. Deze zogenaamde longreads zijn ondergebracht in thema’s die de verschillende verhalen op de website aan elkaar koppelen. Niet alleen het verhaal zelf staat op deze pagina’s, u vindt ook links naar achtergrondinformatie en soortgelijke verhalen.

Technische realisatie Energie Service Friesland HANNN verbindt ook online