Evenementwebsite Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen heeft een nieuwe website. In samenwerking met Stichting Vier 5 mei heeft iWink de evenementwebsite gerealiseerd. De website van Bevrijdingsfestival Groningen is responsive opgeleverd. Karlijn Profijt van het Bevrijdingsfestival Groningen: "Wij zijn ontzettend blij met de nieuwe website. De website biedt ontzettend veel mogelijkheden maar maakt het niet onoverzichtelijk.”

Responsive webdesign

De website van het Bevrijdingsfestival Groningen past zich automatisch aan op het apparaat waarop de website wordt bekeken, deze toepassing heet responsive webdesign. Responsive webdesign maakt het mogelijk om één versie van de website te bouwen die geschikt is voor verschillende schermresoluties, zoals een smartphone, tablet of pc. Karlijn Profijt: “De website moest vanwege onze brede doelgroep erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk worden. Volgens mij is dat dankzij responsive webdesign heel goed gelukt.”

Relevante informatie

Ook de content op de website past zich aan op het moment dat bepaalde informatie relevant is. Zo legt de website voorafgaand aan het festival de nadruk op het nieuws en toont de website tijdens het festival direct het programma en welke artiesten waar spelen op dat specifieke moment. Karlijn Profijt: “We zijn heel trots op de mobiele versie van de website. Bezoekers kunnen nu de dag voor en tijdens het festival eenvoudig en snel het programma bekijken en op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mededelingen.”

Boodschap overbrengen

Naast de ontwikkeling van een overzichtelijke website is het doel van Stichting Vier 5 mei om een boodschap over te brengen, namelijk het vieren van vrijheid. Karlijn Profijt: “Het overdragen van een bepaalde boodschap - iets meegeven aan de bezoeker van de website - was de grootste uitdaging. In overleg is het idee van quotes over vrijheid ontstaan, die automatisch in het scherm komen te vallen. Ook de toevoeging van het blog zorgt ervoor dat we meer inhoud en diepgang kunnen overbrengen."

Stichting Vier 5 mei & iWink

iWink is ontzettend trots op het resultaat en de prettige samenwerking met de organisatie van het Bevrijdingsfestival Groningen. Over die samenwerking zegt Karlijn: “Vanuit iWink is er vanaf het begin af aan goed met ons mee gedacht. De persoonlijke maar tegelijkertijd professionele houding was erg prettig. Ook was het van meerwaarde dat we regelmatig afspraken om voorlopige ontwikkelingen te bekijken en te bespreken. Kortom: we zijn heel blij en tevreden met de nieuwe website en het gehele traject dat er aan vooraf ging.” 

Technische realisatie dtpathome.nl Technische realisatie intranet EDU-ART