Gasunie laat zien waar zij voor staat

De corporate website van Gasunie is vernieuwd. In samenwerking met Gasunie heeft iWink de nieuwe website gerealiseerd. Het doel van de nieuwe website is om nog beter te laten zien waar het Europese gasinfrastructuurbedrijf uit Groningen voor staat.

Het resultaat is een bezoekersgerichte website die op verschillende manieren de rol, verantwoordelijkheden en activiteiten van Gasunie aan haar doelgroepen presenteert. Hieronder een aantal voorbeelden van deze communicatie-aanpak.

Dynamische begrippenlijst

Het informatiegehalte van de website is hoog, mede door de dynamische begrippenlijst. Wanneer er een woord aan de begrippenlijst wordt toegevoegd, wordt deze door de hele website heen met een stippellijn onderstreept. Zodra de bezoeker op het woord klikt, verschijnt de betekenis van het woord.

Zoeken op alle websites van Gasunie

Naast Gasunie.nl heeft Gasunie nog meer websites in beheer, onder andere gastransportservices.nl en gasuniezuidwending.nl (ook door iWink gerealiseerd). Om de bezoeker zo goed mogelijk tegemoet te komen, is de zoekfunctie op gasunie.nl uitgebreid met de mogelijkheid om ook de andere websites van Gasunie te doorzoeken.

Interactieve infographic

Een interactieve infographic maakt direct duidelijk wat Gasunie doet. De bezoekers van de website kunnen over de infographic heen navigeren waardoor er meer informatie zichtbaar wordt en ze direct kunnen doorklikken naar een pagina over het desbetreffende onderwerp.

Diverse doelgroepen, verschillende informatiebehoeften

Gasunie heeft te maken met een groot aantal verschillende doelgroepen, van scholieren tot pers en van stakeholders tot leveranciers. Allemaal subdoelgroepen met verschillende informatiebehoeften, maar ook verschillende voorkeuren om hun informatie gepresenteerd te krijgen. Om het publiek goed en gemakkelijk te informeren heeft Gasunie de mogelijkheid om de content op verschillende manieren te presenteren.

Een voorbeeld hiervan is de perspagina op gasunie.nl. Op deze pagina heeft de pers alle benodigde informatie tot haar beschikking in de vorm van tekst, afbeeldingen en video’s.

De perspagina: één pagina, verschillende presentatievormen
De perspagina: één pagina, verschillende presentatievormen

Responsive webdesign

Als klap op de vuurpijl past de website van Gasunie zich automatisch aan op het apparaat waarop de website wordt bekeken, deze toepassing heet responsive webdesign. Responsive webdesign maakt het mogelijk om één versie van de website te bouwen die geschikt is voor verschillende schermresoluties, zoals een smartphone, tablet of pc. Dit is een zeer efficiënte oplossing voor Gasunie omdat zij maar één website hoeven te ontwikkelen (in plaats van nog een mobiele versie) en maar één website hoeven te onderhouden.

Gasunie.nl is door responsive webdesign geschikt voor de weergave op pc, tablet en smartphone
Gasunie.nl is door responsive webdesign geschikt voor de weergave op pc, tablet en smartphone

Voordelen responsive webdesign voor bezoekers

Responsive webdesign heeft ook veel voordelen voor de bezoekers van de website. Responsive webdesign speelt namelijk in op de ontwikkeling dat de bezoeker de website in verschillende contexten bekijkt. Is de bezoeker onderweg wanneer hij de contactpagina met adresgegevens van Gasunie bekijkt? Gebruikt hij daarvoor een smartphone? Of is de bezoeker van de website thuis en probeert hij met zijn pc achtergrondinformatie over Gasunie te verzamelen? Gasunie realiseert zich dat verschillende apparaten in diverse contexten worden gebruikt en past de content van haar website daarop aan door middel van responsive webdesign.

Technische realisatie intranet EDU-ART Technische realisatie Kumpany