Groningen Spoorzone werkt aan de bereikbaarheid van Groningen

Om tegemoet te komen aan de wensen van treinreizigers en om de uitbreiding van treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, zijn forse ingrepen nodig aan station Groningen en de sporen. De geplande vernieuwingen aan en rond het Hoofdstation hebben veel gevolgen voor reizigers en omwonenden, zowel tijdens als na het project. Dat vraagt om duidelijke communicatie, en voor het digitale aspect is iWink ingeschakeld.

Website Groningen Spoorzone
Website Groningen Spoorzone

Plannen en projecten

De onlangs gelanceerde nieuwe website van Groningen Spoorzone biedt voor ieder wat wils. Geïnteresseerden vinden er meer over de plannen voor de verschillende onderdelen van Groningen Spoorzone, mensen uit de omgeving vinden er het laatste nieuws over het werk en de plannen in hun buurt. Naarmate de werkzaamheden toenemen, wordt dit natuurlijk steeds belangrijker.

Daarom wordt er op de nieuwspagina van de website verslag gedaan van de laatste ontwikkelingen. In de uitgebreide bibliotheek zijn alle plannen terug te vinden, maar vinden bezoekers ook raadsbesluiten, verslagen van bewonersbijeenkomsten, onderzoeksrapporten en andersoortige informatie.

Doordat we binnen Groningen Spoorzone met verschillende partijen samenwerken, had iWink een opdrachtgever met verschillende stemmen. iWink is in de huid gekropen van de gebruiker en dat zorgde voor een website die een gebruiker snapt. Ons programma van eisen was flink: zo veel mogelijk slimme koppelingen zodat alles wat we aan de website toevoegen vanzelf op de juiste plek landt. iWink heeft deze vertaalslag goed uitgevoerd én een frisse nieuwe online huisstijl gemaakt.

Elise Koning
Communicatieadviseur Groningen Spoorzone

Slimme contentstructuur

De plannen voor het station en de sporen worden op slimme wijze onderverdeeld in deelgebieden, en vervolgens in kleinere projecten binnen een deelgebied. Door te werken met deelgebieden en deze op de de kaart te visualiseren kan de bezoeker zien wat er relevant is in zijn leefomgeving.

Nieuwsartikelen en documenten uit de bibliotheek worden gelinkt aan het deelgebied waarop ze betrekking hebben. Ook worden de veelgestelde vragen automatisch gefilterd zodat deze op de juiste en relevante plekken terugkomen. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om vanuit een nieuwsbericht meer te weten te komen over een deelgebied, of op de pagina van een deelgebied in één oogopslag de meest actuele documenten te bekijken.

Deze slimme werkwijze bespaart de contentbeheerders veel tijd. Door nieuws, documenten en veelgestelde vragen te koppelen aan het deelgebied of project wordt het direct op de juiste plekken op de website getoond.

Eén site, meerdere aanspreekpunten

Groningen Spoorzone is een samenwerking tussen Gemeente Groningen, Provincie Groningen, ProRail, NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Omdat ProRail verantwoordelijk is voor het spoor en de stations en de Gemeente Groningen voor het gebied er omheen, wordt aan elk deelgebied een verantwoordelijke partij gekoppeld. Hierdoor staan voor bezoekers met vragen of klachten altijd de juiste contactgegevens op de pagina’s.

Door de realisatie van een koppeling met de website van ProRail wordt het nieuws vanuit ProRail automatisch opgenomen in het nieuws op de website van Groningen Spoorzone. Daarmee biedt Groningen Spoorzone een compleet overzicht van alle ontwikkelingen.

Meer weten?

Neem contact op met Jurriaan of Niels als u meer wilt weten over websites ter ondersteuning aan infrastructurele projecten.

Jurriaan Wentink

Jurriaan Wentink

Commercieel directeur

Niels ten Have

Niels ten Have

Internetconsultant Wonen & Infrastructuur

GasTerra publiceert online jaarverslag 2016 Groninger Kentekens presenteert kentekendatabase via nieuwe responsive website