Groningen@work brengt arbeidsmarktprogramma onder aandacht

Groningen@Work: programma om werkgelegenheid en economie in Groningen te stimuleren

Zo veel mogelijk Groningers aan het werk helpen en zo de regio economisch versterken. Dat is het doel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen 2016-2019.

iWink is eind vorig jaar benaderd door de Provincie Groningen met de vraag om een responsive website te bouwen voor Groningen@Work. Op basis van een intake zijn vervolgens een interactie ontwerp, grafisch ontwerp en de technische realisatie van de website gerealiseerd. Los van de website houdt Groningen@Work geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen middels een digitale nieuwsbrief. Ook de nieuwsbrief is ontworpen en gerealiseerd door iWink.

Het programma van Groningen@Work concentreert zich op de programmalijnen Innovatief & Groen, Aantrekkelijk Groningen en Werkend Groningen. Binnen deze programma's lopen verschillende programma's waar diverse partners bij betrokken zijn.  De programmalijnen vormen een belangrijk onderdeel binnen de website: dit uit zich in de content door het kunnen relateren van (succes)verhalen, nieuws en activiteiten aan genoemde programmalijnen. Binnen nieuws, agenda en verhalen kan gefilterd worden op de programmalijnen en visueel zijn de programmalijnen terug te vinden door het gebruik van gekleurde labels en iconen. 

Beeld vormt een belangrijk onderdeel van de website: voor het online gaan van de nieuwe website hebben de betrokken partijen bij Groningen@Work foto's laten maken van verschillende projecten en deze komen dan ook terug in de website.  De home pagina vormt de ingang naar de verhalen, het nieuws en laat de laatste tweets zien. De verhalen zijn visueel aangekleed met een grote afbeelding en quote van de geïnterviewde persoon of personen.

Meer informatie over dit project? Neem contact op met:

Mathijs Carolus

Mathijs Carolus

Projectmanager

Website voor salades- en sauzenmerk Fano Website Raad voor de Journalistiek klaar voor toekomst dankzij grafische wijzigingen en responsive maken