Hoe het Bevrijdingsfestival zich online voorbereidt op veel bezoekers

Een van je nachtmerries is dat op het ‘moment suprême’ de website plat ligt. Hoe voorkom je dit?  

Een evenement organiseren vraagt veel. Het is niet vanzelfsprekend dat een website uit zichzelf ‘up’ blijft bij grote bezoekersaantallen. Hoe ga je om met deze pieken op je website? Terwijl de organisatie van het Bevrijdingsfestival zich ontfermde over de verwachtte hoge bezoekersaantallen, deden wij dit over de online bezoekers. 

Hoe hou je een website snel bij veel bezoekers?

Om het grote aantal bezoekers goed te kunnen verwerken maakt de website van Bevrijdingsfestival Groningen gebruik van de Velociraptor-module van Kirra. Dit zorgt ervoor dat pagina’s op de website sneller laden bij grote aantallen bezoekers. 

Per pagina staat ingesteld of deze wordt opgeslagen in de ‘cache’. Door het toepassen van cache in combinatie met de Velociraptor-module laadt de website stukken sneller. Cache betekent dat je de uitkomsten van een proces opslaat, zodat je direct het resultaat kunt presenteren en niet elke keer het proces door hoeft. Zolang de stappen van het proces niet wijzigen kan de cache behouden blijven. Zou het programma van het bevrijdingsfestival veranderen, dan wordt de cache ongeldig, verwijderd en opnieuw opgebouwd zodat het daarna weer snel is.

Helpdesk bij problemen

Ookal valt je evenement in het weekend of op een feestdag, als het misgaat wil je dat je direct kunt bellen. We denken daarin met je mee en hebben hiervoor verschillende oplossingen zodat je buiten kantoortijden een storingsnummer krijgt die je kunt bellen. Ons eigen hostingteam gaat er dan mee aan de slag. 

Ervaring met hoge bezoekersaantallen

Naast dat het offline een succes was, was dit ook online het geval. Bijna 55.000 bezoekers bezochten op 5 mei de website van het Bevrijdingsfestival en bekeken ruim 328.000 pagina’s.

Ons hostingteam was stand-by maar heeft niet in hoeven grijpen. Met veel ervaring bij onder andere festivals zoals Noorderzon, Koningsdag en KEI-week zijn grote bezoekersaantallen op onze websites meer dan welkom.

Nog even nagenieten? Bekijk de aftermovie!

Bezig met laden van video...
Hier start het ecosysteem voor Groningse start-ups en ondernemers Hoe houdt het Alfa-college iedereen snel op de hoogte?