Hoe Lerio opleidingen onder de aandacht brengt

Lerio verzorgt al meer dan 20 jaar IT- en vaardigheidstrainingen van hoge kwaliteit. Gevestigd in Drachten bieden ze landelijk trainingen aan. Onlangs vernieuwden we de website, om het aanbod op een frisse manier onder aandacht te brengen. Hier lees je een aantal belangrijke aspecten voor opleiders. 

Laat zien wat er te koop is

Opleidingen en trainingen zijn uiteraard het allerbelangrijkste. Voor een bezoeker van de website moet meteen duidelijk zijn wat er te koop is. Er zijn altijd een aantal opleidingen waar veel vraag naar is. Bij een groot aanbod is het daarom handig wanneer deze opleidingen meteen in het oog springen.

Via de vervolgpagina (dit noemen we ook wel de detailpagina) van de opleiding vindt de bezoeker alle relevante informatie. De details, zoals data, duur, locatie, prijs en de inschrijfknop staan meteen in beeld. Snelle beslissers kunnen hierdoor meteen overgaan tot actie. 

Overtuig je klant

Hoe zorg je ervoor dat iemand sneller geneigd is om zich in te schrijven voor een opleiding? Het tonen van referenties hebben een grote invloed op conversie (Cui et al., 2014). Zorg er dus voor dat je in ieder geval een aantal referenties toont op je website. 

Voorbeeld van een uitgelicht item
Voorbeeld van een uitgelicht item
Overzicht van referenties
Overzicht van referenties

Hou contact

Grote kans dat je huidige klanten de belangrijkste zijn. 20% van jouw klanten leveren 80% van je verkopen op. Goed contact houden met je huidige klanten is dus van belang. Een nieuwsbrief is hiervoor een goed middel. Pro-tip: noem het geen nieuwsbrief, daar zit niemand op te wachten, maar noem het een update of tips.

Cui, G. Lui, H.K. and Guo, X. (2012), “The Effect of Online Consumer Reviews on New Product Sales,” in: International Journal of Electronic Commerce, 17(1), 39-58. Google Scholar.

One page website Het Beste Voor Nederland 3 grote wijzigingen voor Groningen Airport Eelde