Intranet Dialyse Centrum Groningen

Dialyse Centrum Groningen (DCG) is het dialysecentrum voor Noord-Nederland. Vanuit 4 verschillende locaties geven circa 160 medewerkers dialysezorg aan ruim 210 patiënten. In samenwerking met DCG hebben wij een intranet voor de organisatie gebouwd.

Interne communicatie DCG

Aangezien het dialysecentrum nog geen intranet had, verliep de interne communicatie veelal via e-mail. E-mails die niet altijd op elke medewerker van toepassing waren, maar wel veel tijd kostten om door te nemen. Daarnaast waren veel interne processen nog niet volledig geautomatiseerd.

Intranet DCG

De oplossing? Een intranet dat de interne communicatie stroomlijnt, segmenteert en automatiseert. Daarvoor heeft DCG een projectteam samengesteld waarin een aantal medewerkers uit de organisatie vertegenwoordigd waren. Samen met onze iWinkers gingen zij aan de slag om het nieuwe intranet vorm te geven. Het project startte met een MDMI-intake. Een strategische sessie waarin alle disciplines uit de organisatie aanwezig waren en afdelingsspecifieke wensen konden aandragen.

Intranet DCG: het startpunt van de werkdag

Het resultaat is een intranet dat de medewerkers ontlast en ondersteunt in hun dagelijkse werkzaamheden. Bij de start van de werkdag hoeven zij alleen maar het intranet te openen om alle interne systemen, programma’s en informatie te openen. Ook zijn er diverse bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Werden incidentmeldingen eerder handmatig ingevoerd en verwerkt, nu gebeurt dit automatisch en kan de directie nog beter en sneller inspelen op gebeurtenissen. Een andere toevoeging is de marktplaats binnen het intranet waar medewerkers advertenties met aangeboden goederen en diensten kunnen plaatsen. Trees van den Brink, DCG: "Hierdoor is er nog meer verbinding tussen de medewerkers van onze 4 locaties én nog een extra reden om intranet te bezoeken natuurlijk."

Wat vindt de organisatie van het resultaat? Trees van den Brink: "Wij zijn erg blij met het resultaat en hopen dat het intranet in de toekomst dé plek wordt voor het uitwisselen van interne informatie."

Nieuwe website ESMÉ interieurbouw Websites Rijksuniversiteit Groningen voor uitgave Erasmus Mundus beurzen