Jaarverslagen RAI Amsterdam

Over RAI Amsterdam

RAI is een afkorting van Rijwiel- en Automobiel-Industrie. Dit wisten wij tot voor het schrijven van dit artikel (ook) niet. RAI Amsterdam is een van de 24 deelnemingen van de Gemeente Amsterdam. In het jaarverslag leggen ze verantwoording af over tal van zaken. Voor 2015 deed RAI dit alleen via een PDF dit te downloaden was op hun website en een gedrukte versie. In 2015 wilden ze dit beter gaan doen. 

De originele vraag van RAI was: "We zijn op zoek naar een professioneel systeem voor de realisatie van diverse jaarverslagen. Het accent ligt op co-creatie en workflow management (revisie / track changes). Het pakket dient vooral eenvoudig en laagdrempelig te zijn."

RAI wilde één systeem van waaruit ze een website, downloadbare PDF en drukklare PDF konden realiseren. Omdat de RAI zelf veel aandacht besteedt aan presentatie was het een grote wens dat alle uitingen van het jaarverslag professioneel en mooi vormgegeven zijn. 

Kirra Jaarverslag voldeed aan alle wensen en eisen van RAI.

We zijn op zoek naar een professioneel systeem voor de realisatie van diverse jaarverslagen. Het pakket dient vooral eenvoudig en laagdrempelig te zijn.

RAI
Tabel in huisstijl (gekoppeld aan Excel-bestand)
Tabel in huisstijl (gekoppeld aan Excel-bestand)

Uitgelicht uit dit project

  • De RAI verstuurt ook geprinte versies van het jaarverslag naar haar stakeholders. De PDF die Kirra Jaarverslag genereert is zonder aanpassingen van grafisch vormgevers naar een drukker gestuurd en afgedrukt. Met een verbluffend resultaat. 
  • Alle tabellen in het jaarverslag zijn gekoppeld aan één Excel-bestand. Overtypen hoeft dus niet meer en wijzigingen in het excel-bestand zijn altijd gelijk aan het jaarverslag.
  • Kirra Jaarverslag biedt de mogelijkheid om in de PDF extra pagina's met tekst en beeld toe te voegen. De RAI heeft hier gebruik van gemaakt door op diverse plekken full-page foto's & infographics aan het jaarverslag toe te voegen.

De website van het jaarverslag van RAI is responsive zodat ook op mobiele telefoons en tablets het jaarverslag goed te lezen is.

Meerdere jaarverslagen met één systeem beheren

Naast het Nederlandse jaarverslag over 2015 heeft RAI ook de volgende jaarverslagen met Kirra Jaarverslag gemaakt:

Ook de jaarverslagen van 2016 worden met iWink en Kirra Jaarverslag worden gemaakt. 

Gebruik van kantlijnteksten die zowel op de desktop als op smartphone en in PDF goed worden weergegeven
Gebruik van kantlijnteksten die zowel op de desktop als op smartphone en in PDF goed worden weergegeven

Meer informatie?

Neem contact op met Jurriaan of Mark.

Jurriaan Wentink

Jurriaan Wentink

Commercieel directeur

Mark Snippe

Mark Snippe

Projectmanager

Jaarverslag Nijestee 2016 gemaakt met Kirra Jaarverslag JC-Electronics verbetert bedrijfsprocessen rondom 184.000+ producten en honderden orders per dag