JC-Electronics verbetert bedrijfsprocessen rondom 184.000+ producten en honderden orders per dag

JC-Electronics is een bedrijf waar honderden internationale orders per dag worden verwerkt. iWink heeft in samenwerking met JC-Electronics een website ontwikkeld die ten goede komt aan het bedrijfsproces en een efficiënte verwerking van al deze orders.

Als leverancier van industriële elektronica biedt JC-Electronics een oplossing voor een probleem waar veel productiebedrijven tegenaan lopen. Technologie die vaak moeilijk verkrijgbaar is en waarop de fabrikant geen service meer verleent, raakt defect of heeft onderhoud nodig. Vanuit een enorme voorraad met duizenden producten kan JC-Electronics zowel nieuwe als gereviseerde onderdelen snel leveren.

Daarnaast geven ze onderdelen een tweede leven en worden defecte onderdelen bij ontvangst meteen in-house gerepareerd, zodat het klaarligt wanneer het specifieke onderdeel nodig is.

 

Doordat iWink de website heeft gekoppeld aan het ERP-systeem van Syntri, zijn wijzigingen binnen een uur zichtbaar voor de klant. 

Stel je voor..

...een machine in een fabriek met één defect onderdeel waardoor de totale productie stopt.

Om de schade te beperken, is het noodzakelijk dat de machine zo snel mogelijk weer gerepareerd is. Daarom hebben wij het mogelijk gemaakt om de gehele productdatabase te presenteren op de website en live bij te werken met voorraadupdates. Op die manier kunnen bedrijven ook hun voorraad reserveonderdelen op peil houden en, in overleg met JC-Electronics, advies krijgen over een aan te leggen voorraad.

Natuurlijk kan de klant zoeken op artikelnummer. Hij kan vervolgens zien wat de levertijd en staat van het onderdeel is en of het al klaar is voor verzending. De onderdelen zijn voorzien van downloadbare handleidingen en afbeeldingen om maximale ondersteuning aan de klant te bieden en de reparatie te versnellen. Essentiële informatie om de machine in de fabriek zo snel mogelijk weer te laten draaien en de productie te hervatten.

Altijd op de hoogte

Het is belangrijk dat de klant op de hoogte is van de recente voorraad. Elke nacht worden er veranderingen in de productdatabase bijgewerkt. 

De onderdelen zijn te vinden per merk , per materiaalgroep en er worden suggesties van eventuele opvolgende producten of voorlopende producten gegeven. Daarnaast worden ze automatisch bijgewerkt op de website als JC-Electronics gegevens aanpast in hun systeem Syntri.

Hoe trek je de juiste werknemers aan?

JC-Electronics heeft samen met ROC Friese Poort een eigen bedrijfsschool opgezet. Technische studenten worden hier opgeleid in elektrotechniek, in de hoop bij JC-Electronics aan de slag te gaan. Bij de ontwikkeling van de website is ook aandacht besteed aan de werving van deze nieuwe mensen.

Jaarverslagen RAI Amsterdam Minder tijd kwijt aan de realisatie van je jaarverslag?