Nieuwe functionaliteit publicaties en aanvragen Lifelines online

Binnen Lifelines is een database beschikbaar met informatie over wetenschappelijke publicaties en aanvragen t.b.v. onderzoeken. Deze informatie had nog geen plek op de website. Bij de oplevering van de nieuwe website eerder dit jaar is een voorzichtig begin gemaakt met het ontsluiten van de informatie op de website, maar uiteindelijk bleek dit niet voldoende om de informatie op de juiste manier te presenteren. Op basis van voorbeeldbestanden en gesprekken met Lifelines heeft iWink een voorstel gemaakt en op basis hiervan is de nieuwe functionaliteit in de website geïmplementeerd.  Doel van het project was om de informatie op een zo aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijke manier te presenteren aan de bezoekers van de website.

 

Publicaties

Op basis van een aangeleverde voorbeeldbestand is een grafisch ontwerp gemaakt van een publicatieoverzicht en publicatiedetailpagina. Omdat een publicatie vaste waarden omvat auteurs en een publicatiejaar is een zoekfunctie geïmplementeerd waar gezocht kan worden op trefwoord en achternaam van auteurs. Zoeken op trefwoord zoekt binnen de titel en inhoud van een publicatie. Binnen het publicatieoverzicht kan ook gefilterd worden op publicatiejaar. Omdat Lifelines een database heeft met meer dan honderd publicaties heeft iWink een script geschreven waarmee de bestaande publicaties geïmporteerd zijn. Binnen Kirra CMS is het mogelijk nieuwe publicaties toe te voegen en geïmporteerde publicaties aan te passen. Omdat de wetenschappelijke publicaties uitgebreid zijn, is er voor gekozen om alleen een samenvatting te tonen met een link naar een externe website met de volledige publicatie. 

Bekijk publicaties >

Overzicht van publicaties
Overzicht van publicaties
Overzicht van aanvragen
Overzicht van aanvragen

Aanvragen

In de basis werken de aanvragen op dezelfde manier als de publicaties. Het verschil zit hem in vaste waarden, aan een aanvraag is naast een aanvrager ook een instituut gekoppeld. Ook heeft een aanvraag geen link naar een externe website. Binnen het overzicht van aanvragen kan gezocht worden op trefwoord, aanvrager en kan gefilterd worden op het jaar van goedkeuring van de aanvraag. Lifelines heeft alle aanvragen in een database staan, op basis van een aangeleverde export heeft iWink een script geschreven om de content van de aanvragen te importeren. Net als bij de publicaties is het mogelijk in Kirra CMS om nieuwe aanvragen aan te maken of bestaande aanvragen aan te passen.

Bekijk aanvragen >

Meer weten over dit project? Neem contact op met Gerard of Mathijs

Mathijs Carolus

Mathijs Carolus

Projectmanager

Gerard Top

Gerard Top

Internetconsultant Zorg & Welzijn

Nieuwe corporate website voor GasTerra Nieuwe responsive website voor Zorggroep Noorderboog