Nieuwe responsive website voor Zorggroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog is ontstaan uit een fusie. Een nieuwe organisatie heeft een eigen gezicht nodig en in dit geval ook een nieuwe website.

Bezoeker centraal stellen

De vorige website van Noorderboog stelde de organisatie centraal, waarbij er (te) weinig aandacht was voor de bezoeker. De nieuwe website communiceert meer vanuit de gedachte van de bezoeker en draagt op die manier bij in het vervullen van de informatiebehoefte van de bezoeker. De informatie wordt zo aangeboden dat de bezoeker vanaf verschillende plekken in de site bij de informatie kan komen die hij of zij zoekt. Ook is er aandacht besteed aan het aanbieden van de informatie voor de verschillende doelgroepen, op die manier kunnen de verschillende doelgroepen vanaf de startpagina direct de juiste keuzes maken.
 

Clustering van informatie

Binnen het ontwerp en de techniek van de nieuwe website is meer aandacht besteed aan het op de juiste manier clusteren en aanbieden van informatie. Zo kunnen bezoekers vanuit een pagina eenvoudig navigeren naar een onderliggende pagina die dieper ingaat op een onderwerp. Ook is informatie aan elkaar gekoppeld, zodat de bezoeker altijd bij de juiste informatie kan komen.
 

Website nu ook geschikt voor mobiele apparaten

De vorige website van Noorderboog is in 2012 online gegaan. In deze periode was het responsive maken van websites nog niet gebruikelijk. Uit bezoekersstatistieken bleek dat meer dan de helft van de bezoekers van de vorige website de site al bezocht vanaf een mobiele telefoon of tablet. De website is daarom volledig responsive.

Geschiedenis van samenwerking

De samenwerking tussen iWink en Noorderboog is begonnen in 2011, de organisatie heette toen Zorgcombinatie Noorderboog en bood ziekenhuiszorg, verpleeg - verzorging - en thuiszorg aan. De ziekenhuiszorg is overgenomen door Isala en de VVT zorg is zelfstandig verder gegaan. Zorggroep Noorderboog is de fusie-organisatie tussen Noorderboog VVT en De Stouwe.  Al sinds 2011 is iWink de samenwerkingspartner voor digitale communicatie. Naast de website ontwikkelen we ook het intranet van de organisatie.

Meer weten over digitale communicatie in de zorg?

Gerard Top

Gerard Top

Internetconsultant Zorg & Welzijn

Nieuwe functionaliteit publicaties en aanvragen Lifelines online Nieuwe structuur zorgt voor betere ontsluiting zorgverleners Certe