Nieuwe website Art Salon Holland

Art Salon Holland is een online kennisbank over kunst en cultuur. In samenwerking met Sander Kletter, kunsthistoricus en eigenaar van Art Salon Holland, bouwden wij een nieuwe website. Sander: “De nieuwe website sluit helemaal aan bij de ideeën die we hadden voordat we de nieuwe website gingen bouwen.”

Doel Art Salon Holland

De vorige website van Art Salon Holland was verouderd qua design en gebruiksvriendelijkheid. Sander: "Wij kozen iWink om een nieuwe website te ontwikkelen die technisch goed in elkaar zit en snel is." Op basis van die wens, de vorige website en een MDMI-intake zijn er nieuwe doelstellingen geformuleerd. Aan ons de opdracht om een nieuwe website te bouwen die visueel aantrekkelijk is, het mogelijk maakt om inkomsten te genereren uit de website en de content op een gebruiksvriendelijke manier aanbiedt.

Visueel aantrekkelijke website

De bezoekers van Art Salon Holland zijn over het algemeen visueel ingesteld. Daar is in de ontwikkeling van het interaction design en het webdesign veel rekening mee gehouden. Sander: “Ik ben trots op de rust die de website nu uitstraalt. Daarin heeft iWink goed met ons meegedacht.”

Online kennisbank & kunstencyclopedie

Art Salon Holland heeft als doel om de bezoeker zo goed mogelijk te informeren over kunst en cultuur. Dat gaat gepaard met de productie van zo veel mogelijk relevante content. Sander: “Als kunstliefhebber doe ik veel onderzoek naar kunst en cultuur en daar schrijf ik over op de site. Daarnaast laat ik mensen en organisaties voor Art Salon Holland schrijven.”

Vindbare en verrassende content

Om de content op de site goed vindbaar te maken is er een uitgebreid zoekfilter aan de website toegevoegd. Daarnaast wordt de bezoeker door het aanbieden van gerelateerde content geattendeerd op nog meer informatie. Sander: “Ik ben trots op de overzichtspagina’s. Bij elk bezoek vertoont de pagina andere content. Dat is een verrassend element, waardoor je als bezoeker sneller terugkomt.”

Adverteren op Art Salon Holland

Art Salon Holland genereert inkomsten door middel van advertenties die op de websites worden vertoond. Daarnaast maakt Art Salon Holland het mogelijk voor musea, galeries, culturele organisaties en evenementen om tegen betaling een eigen of meerdere pagina's op de site te hebben. Sander: “Wij zijn nog maar kort online en er zijn nu al een aantal organisaties die graag op de website vermeld worden.”

Nieuwe website Art Salon Holland

En het resultaat? Sander: “De nieuwe website sluit helemaal aan bij de ideeën die we hadden voordat we de nieuwe website gingen bouwen. De site helpt ons om Art Salon Holland verder te professionaliseren.” De komende periode ondersteunen wij Art Salon Holland bij de verdere optimalisatie van de website. Een belangrijk onderdeel van ons full service concept.

Nieuwe website CDA Den Haag verbindt content en doelgroepen via thema's Nieuwe website ESMÉ interieurbouw