Vernieuwde website Groningen Airport Eelde in de lucht!

Groningen Airport Eelde is de internationale luchthaven in Noord-Nederland. Door de goede bereikbaarheid, de gunstige vertrektijden en de snelle incheck, kiezen steeds meer vakantiegangers en zakelijke reizigers uit Nederland en Duitsland voor deze aantrekkelijke luchthaven. iWink gaf groningenairport.nl een technische en grafische opfrisbeurt. 

Uitdaging

De website overzetten op Kirra en met beperkte aanpassingen een oplossing bieden voor het struikelblok: Hoe presenteren we de reiziger zo gebruiksvriendelijk mogelijk een aanbod van reizen en vluchten, zonder dat de reiziger strand in een ‘spinnenweb’ van mogelijkheden?

Monique Clarisse, Manager Marketing & Sales: "Het aantal consumenten dat zich online oriënteert en een reis boekt groeit. Daarnaast neemt het gebruik van mobiele apparaten voor het boeken van een reis ook snel toe. Het was daarom noodzakelijk geworden om onze website te moderniseren en te verbeteren.

Aanpak

Gemak staat voorop in de huidige merkbeleving van Groningen Airport Eelde. De reiziger die via deze luchthaven reist wil ontzorgd worden. Gemak is dan ook terug te vinden in vele facetten: de goede bereikbaarheid, gunstige vertrektijden, het dichtbij en voordelig parkeren en het snelle inchecken. We trekken de merkbeleving door naar de website, zodat de reiziger het gemak óók online al ervaart. 

Resultaat

De website van Groningen Airport Eelde is onderdeel van de consistente totaalervaring van ‘gemak’. De website is volledig responsive, waardoor de beleving van de website op ieder device optimaal is. Een aangepaste lay-out geeft meer rust en overzicht, voornamelijk op mobiel. Vanuit het bestemmingsoverzicht is het mogelijk om relevante bestemmingen te filteren op basis van land, periode, type reis e.d. Daarnaast is elke bestemmingspagina rijk voorzien van aanvullende informatie die onmisbaar is bij het maken van een keuze voor een bestemming en de beleving verhogen.

In het proces van de bestemmingspagina’s tot een daadwerkelijke boeking is het aantal stappen dat de bezoeker doorloopt verkleind ten behoeve van de conversie. Als je wilt boeken, kom je meteen op de juiste pagina terecht van de luchtvaartmaatschappij of touroperator; de bestemming en luchthaven staan al geselecteerd. Een reis uitzoeken bij Groningen Airport Eelde en overgaan tot boeken is gemakkelijker dan ooit.  

Reactie Groningen Airport Eelde

Monique Clarisse, Manager Marketing & Sales: "We zijn erg blij met het eindresultaat. De aangepaste lay-out geeft meer rust en overzicht. Bovendien wordt de website nu automatisch aangepast aan de beeldschermresolutie wat het gebruikersgemak op mobiele apparaten vergroot. iWink heeft goed geluisterd naar onze wensen en heeft deze vertaald in gebruiksvriendelijke en moderne oplossingen."

Tijdens dit project werkten we samen met: Dizain, Transelect, Adecs Airinfra, De Media Balie.

Nieuwe website FRAME kozijnen Nieuwe website Theater Geert Teis