Nieuwe website voor MEE Drenthe

MEE Drenthe is een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en hun omgeving. Samen kijken ze naar welke mogelijkheden er zijn om de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Daarnaast biedt MEE Drenthe trainingen aan voor mensen die in hun dagelijkse werk te maken hebben met mensen met een beperking. iWink ontwikkelde de nieuwe website meedrenthe.nl

Uitdaging

De website van MEE Drenthe is voor zowel cliënten als voor mensen die in aanraking komen met mensen met een verstandelijke beperking. De kennis & expertise die MEE Drenthe heeft over de cliënten staat daarbij centraal. De uitdaging binnen deze website is gelegen in het overzichtelijk positioneren van cliëntondersteuning, aanbieden trainingen en het communiceren van de expertise over leefthema's.

Aanpak

Op basis van een uitgebreide briefing is er een klikmodel opgesteld met een voorgestelde websitestructuur. Vervolgens is een grafisch ontwerp gemaakt, op basis van de huisstijl en de aandachtspunten en wensen vanuit MEE Drenthe. In de technische realisatie is extra aandacht besteed aan het gebruiksgemak voor het beheer van de website, zodat diensten en trainingen eenvoudig beheerd kunnen worden.

Resultaat

Het resultaat is een website waar zowel iWink als MEE Drenthe trots op is. De diverse doelgroepen kunnen snel tot de juiste informatie komen en de conversiemogelijkheden voor trainingen zijn sterk verbeterd. De website is responsive en voorzien van een koppeling met Facebook, waardoor MEE Drenthe met één klik berichten kan doorplaatsen naar sociale media. 

Ik ben heel blij met de overzicht van onze diensten per gemeente. Zo ziet de bezoeker heel snel en overzichtelijk wat er in zijn/haar gemeente aan aanbod is.

Ellen Sijnstra
Communicatiemedewerker MEE Drenthe

Zoekfunctie

In de website van MEE Drenthe zit een speciale zoekfunctie. De content van de website is georganiseerd per gemeente, omdat de dienstverlening van MEE Drenthe zo is georganiseerd. Bezoekers denken echter vanuit hun woonplaats. Daarom kan een bezoeker zoeken op een plaatsnaam (inclusief suggesties tijdens het zoeken) en wordt vervolgens de gerelateerde gemeente getoond. Op de gemeentepagina vindt de bezoeker een volledig overzicht van de dienstverlening van MEE Drenthe voor die gemeente. Hiermee ontstaan relevante landingspagina's, die eenvoudig via Kirra beheerd kunnen worden.

Economic Board Groningen Van der Veen Bedrijfswagens: mobieler dankzij nieuwe responsive website