Nieuwsbrief als digitaal kanaal voor Groningen@Work

Naast de website en sociale mediakanalen heeft de Groningen@Work nu een extra digitaal kanaal in de vorm van een nieuwsbrief.

Doelgroepen Groningen@Work

Groningen@Work is een initiatief van de provincie Groningen. Het is een programma waar in hoofdlijnen samenwerking centraal staat. Samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen enerzijds en met noordelijke overheden en intermediaire organisaties anderzijds.

Agenda, nieuws en successen delen

Om de doelgroep op de hoogte te houden wordt het nieuws, de evenementen en successen gedeeld via de website. Deze content wordt ook gebruikt om de nieuwsbrief te vullen. Bezoekers kunnen zich op de website aanmelden voor de nieuwsbrief en binnen de nieuwsbrief kunnen eenvoudig onderwerpen worden geselecteerd die ook op de website te vinden zijn.

Zo is de nieuwsbrief dus eigenlijk een vehicel om de content zonder al te veel moeite onder de aandacht te brengen bij de doelgroep en andere geïnteresseerden.

Inzetten op responsive e-mail is slim

Naast de website en sociale media kanalen wordt er nu dus periodiek een digitale nieuwsbrief verstuurd. Slim, want volgens een recente benchmark van Marketingfacts staat e-mailmarketing voor het vierde achtereenvolgende jaar op nummer één van de belangrijkste online kanalen.

Ook uit onderzoek van Marketingfacts is gebleken dat in 2017 e-mail meer wordt gelezen op een mobiel apparaat dan op een desktop pc of laptop. iWink heeft de nieuwsbrief daarom geschikt gemaakt voor mobiele apparaten, zodat de gebruiker de digitale nieuwsbrief ook goed op een mobiel apparaat kan bekijken en lezen.

Ontwerp van responsive nieuwsbrief
Ontwerp van responsive nieuwsbrief

Meer weten?

Neem gerust contact met één van ons op.

Mathijs Carolus

Mathijs Carolus

Projectmanager

Nieuwe website voor Zorggroep Meander Persoonlijke aandacht in digitale communicatie Nij Smellinghe