Ontwikkeling website Ommelander Ziekenhuis Groep

De Ommelander Ziekenhuis Groep is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl en het st. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. De OZG biedt 7x24 uurs basiszorg aan de inwoners van Noordoost- en Oost-Groningen.

Gebruiksvriendelijk & overzichtelijk

OZG wilde een overzichtelijke, maar vooral gebruiksvriendelijke website. Vooral voor een ziekenhuis is het belangrijk dat de informatie goed toegankelijk is. Helemaal gezien het brede spectrum aan doelgroepen dat een ziekenhuis bedient.

Met die informatie ontwikkelde iWink eerst een uitgebreid interaction design om zo zeker te weten dat de informatiestructuur en functionaliteit helemaal zouden kloppen.

Toegankelijkheid

Met oog op de Webrichtlijnen van de Overheid en de Zorgwebmonitor, is er veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website. Zo is er een voorleesfunctionaliteit geïmplementeerd en is er de mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen.

Content

Het succes van elke website, maar vooral van websites met een functie als die van OZG, valt of staat met het contentmanagement. OZG heeft hier veel aandacht aan besteed. Dit heeft een complete, goed gevulde website opgeleverd met veel oog voor de specifieke wensen van de verschillende doelgroepen.

Ontwikkeling website Dialyse Centrum Groningen Webdesign & ontwikkeling Kinderwebsite Ommelander Ziekenhuis Groep