Ontwikkeling website UNStudio.com

UNStudio is het architectenbureau van Ben van Berkel en Caroline Bos. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en Shanghai en is gespecialiseerd in architectonische, stedenbouwkundige en infrastructurele projecten in het binnen- en buitenland. iWink heeft in samenwerking met UNStudio de technische realisatie van UNStudio.com verzorgd. Proxidesign, een webdesignbureau uit Barcelona, heeft het webdesign gemaakt.

Projectenweergave op UNStudio.com

Het doel van de website is om potentiële opdrachtgevers en werknemers zo goed mogelijk te laten zien wat UNStudio kan en doet. Daar is in de technische realisatie rekening mee gehouden door onderstaande elementen toe te passen.

Beeldvullende foto's

Op de website staat het extra groot afbeelden van de projecten centraal. Dit zijn beeldvullende foto’s die in elke resolutie volledig worden weergegeven. De bezoeker krijgt hierdoor altijd een duidelijk beeld van de projecten van UNStudio.

De weergave van een project in twee verschillende resoluties
De weergave van een project in twee verschillende resoluties

Responsive webdesign

De website van UNStudio past zich automatisch aan op het apparaat waarop de website wordt bekeken, dit heet responsive webdesign. Responsive webdesign maakt het mogelijk om één versie van de website te bouwen die geschikt is voor verschillende schermresoluties, zoals een smartphone, tablet of pc.

Projectoverzichtspagina met zoekfilter

Op de projectoverzichtspagina heeft de bezoeker de keuze uit een grote hoeveelheid projecten. Om zo goed mogelijk aan de verwachting van de bezoeker te voldoen is een zoekfilter geïmplementeerd. De bezoeker kan nu onder andere zoeken op, bijvoorbeeld, het type project, musea of kantoorcomplexen, of op de status van een project, in behandeling of al afgerond.

Koppeling met gerelateerde projecten

Ten slotte worden in het webbeheer gerelateerde projecten aan elkaar gekoppeld. Dit maakt dat tijdens de weergave van een project ook andere, maar wel hetzelfde soort, projecten via de pagina te raadplegen zijn. Op die manier blijft UNStudio haar bezoekers continu verrassen met nieuwe, interessante projecten.

De koppeling met gerelateerde projecten
De koppeling met gerelateerde projecten

Aanvullende informatie

Naast de projectenpagina kan de bezoeker nog meer te weten komen op de website. Een bedrijfspagina geeft achtergrondinformatie over UNStudio zelf en een onderzoekspagina presenteert interessante publicaties die betrekking hebben op het vakgebied van de organisatie.

Meertalige website

Niet alleen de realisatie van de website wordt gekenmerkt door een internationale samenwerking. Ook de bezoekers van de website komen vanuit verschillende werelddelen. Daarom is de website ook geschikt gemaakt voor de talen Engels en Chinees.

UNStudio & iWink

In 2006 verzorgde iWink ook al de technische realisatie van de website. UNStudio vertelt waarom de organisatie weer voor iWink koos: "Eén van de redenen om opnieuw iWink te kiezen voor het programmeren van de nieuwe UNStudio website was onze goede ervaring met iWink in het verleden. Vooral de snelle, effectieve communicatie en de flexibele instelling zijn ons bij UNStudio erg goed bevallen." 

Website in 1 dag voor Health Energizers! Bitumenrecycling.nl: website met spaarpuntensysteem